Vi beger oss till Baskien och lilla Ipurua för att följa den sena matchen i La Liga mellan Eibar och Celta Vigo. Gästerna kan kliva upp som serieledare vid vinst här men Eibar blir absolut ingen tuff nöt att knäcka. Målkalas?

  • Match: Eibar – Celta Vigo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:05

Eibar trodde jag inte alls på inför säsongen men dom har presterat bra inledningsvis med åtta poäng på fem omgångar, där laget endast har en förlust, detta mot Atletico Madrid (0-2) näst senast. Visst har spelschemat varit ganska gynnsamt åt baskerna, men vi har sett ett par riktigt bra prestationer från laget, bland annat borta mot Granada (3-1) och hemma mot Athletic Bilbao (2-0). Senast hade man Levante på kroken med 2-0 på bortaplan, men fick lite snöpligt bara med sig en pinne hem efter en sen kvittering.  Offensivt finns det inga storstjärnor i detta lag, men man har visat prov på väldigt fint passningsspel och kommit runt mycket på kanterna på hemmaplan. På bortaplan har kontringsspelet varit mycket effektivt. Lite offensivare Eibar att vänta idag alltså, och det lär öppna upp spelet här och ge Celta Vigo kontringarna istället.

Fortfarande defensiva bekymmer hos hemmalaget som saknar Lillo, Ekiza, Ramis och Luna på backen. Vi stryker även målvakt Jaime sedan tidigare. Framåt kommer inte Keko till spel, vilket är ett litet avbräck, även fast han inte gjort något mål ännu.

sdeibarcelta_200x200

Celta Vigo stod för en mycket bra prestation hemma på Balaidos senast då självaste Barcelona åkte på pumpen med hela 4-1. Som vanligt var det herrar Nolito, Orellana och Aspas som låg bakom segern, och sedan fick vår egna John Guidetti komma in och sätta spiken kistan. Offensiven är mördande hos de ljusblå och det kan bli fina ytor att operera på idag. Men defensivt tycker jag inte att det glänste mot Barcelona trots bara ett insläppt och det kan vara en defensiv som är lite tröttkörda idag. Laget sprang otroligt mycket mot Barcelona och det kan därför finnas lite risk för baksmälla här, och det finns ingen jättebra bredd i det defensiva för att hantera detta.

Även hos gästerna har vi lite defensiva bekymmer då Fontas åkt på en skada. Sedan tidigare har vi även målvakt Ruben Blanco på skadelistan.


Eibar lär vara revanschsugna efter det sena tappet senast och komma ut med bra fart här. Med den farten kan man definitivt skada ett bortaförsvar som jag inte håller särskilt högt för dagen, men samtidigt så kommer det bjudas på ytor åt Nolito och grabbarna. Vi testar överspelet här till fint odds med en insats strax under medel.

/e@sy