Kvällens sena match i La Liga hittar vi på lilla Ipurua där Eibar tar emot Celta Vigo. Gästerna från Vigo hade stor uppvisning i sin senaste match och jag tror man stänker dit minst två baljor även idag.

  • Match: Eibar – Celta Vigo
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 2,22 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Eibar är nykomlingar i La Liga och efter en mycket pigg start på säsongen så har nu laget sjunkit allt längre ner i tabellen. En efterlängtad, och något orättvis, seger mot Malaga (1-0) näst senast följdes upp av en klar förlust i senaste omgången mot Real Madrid (0-3). Med endast tre poäng till godo på Deportivo under strecket så borde Eibar vara väldigt motiverat i dagens match, men jag tycker inte alls att spelet sett särskilt förtroendeingivande ut. Trots att Real Madrid roterade friskt i förra omgången så kunde marängerna gått till halvtidsvila med 6-o med lite utdelning, så överlägsna var man. Nu är det inte Real Madrid på andra sidan idag, men Celta Vigo har spelat bra på slutet och blir en mycket tuff nöt att knäcka. Dessutom trivs inte Eibar särskilt bra på hemmaplan, då laget tagit fler poäng på resande fot under säsongen.

Hos hemmalaget stryker vi idag den skadade målvakten Jaime Jiménez (5/0). Vi sätter även frågetecken för defensiva spelarna Raúl Navas (25/1) och Dani García (29/1). Väldigt tuffa avbräck om dessa herrar inte blir med!

sdeibarcelta_200x200

Celta Vigo spelade en drömfotboll i början på säsongen och var länge med i toppen av tabellen. Men laget hamnade i en djup svacka och sjönk ordentligt i tabellen. Nu är formen på gång uppåt igen med två vinster och ett kryss på de fyra senaste matcherna. I förra omgången blev det en hemmaseger mot Rayo Vallecano där segersiffrorna skrevs till hela 6-1 (!) efter 90 minuter fotboll. Det var det gamla Celta Vigo vi fick se i den matchen med ett mycket kreativt anfallsspel. Celta spelade med nästan fyra anfallare där Santi Mina, Orellana och Nolito placerade sig bakom Larrivey. Ynglingen Santi Mina stod för fyra mål framåt, men Orellana och framförallt Nolito var verkligen helt fantastiska i den matchen. Nu har inte Celta särskilt mycket att spela för från en mittenposition i tabellen, men jag tror det kan vara positivt. Ett avslappnat Celta Vigo utan press på sig känns som ett mycket farligt lag.

Inga som helst bekymmer hos gästerna som får tillbaka Radoja och Hernández från avstängning. Utanför matchtruppen lämnas David Costas och Madinda.


Eibar har inte spelat bra på slutet och jag tror man kan få stora bekymmer mot ett passningsskickligt Celta Vigo idag. Skulle det vara så att Raúl Navas och Dani García i Eibar tvingas kasta in handduken så höjer jag nog upp insatsen en smula. Vi börjar på en medelinsats och avvaktar startelvorna.

/e@sy