Barcelona har rest till Baskien denna helg för att ställas mot Eibar på lilla Ipurua under lördagskvällen. Gästerna är lite vingklippta bakåt men har en ruskigt anfallstrio att tillgå. Innebär det många mål i matchen?

  • Match: Eibar – Barcelona
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 2.10 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Eibar hade en smakstart på säsongen som nykomlingar, men nu har verkligheten kommit ikapp baskerna. Sju raka förluster har laget i ryggsäcken vilket innebär att man sjunker som en sten i tabellen. Nu har bara en av förlusterna klivit över den lina som jag spelar på här, men Barcelona är inte vilket motstånd som helst. Senast ett tyngre lag gästade Ipurua så klev vi över 3,5 mål när Atletico Madrid gled hem till huvudstaden med tre poäng, detta efter en 3-1 vinst. När Real Madrid var på besök så fick Eibar 0-4 i baken. Baskerna är en av ligans sämsta hemmalag och det är inte särskilt överraskande för mig som sett en hel del matcher med laget. På bortagräs ligger man oftast tätt mellan lagdelarna och jobbar tillsammans, vilket inte är fallet på hemmaplan. Det blir oftast lite vilda västern på hemmaplan och det kommer man inte ha råd med mot ett lag som Barcelona. Samtidigt så kan vilda västern innebära att Eibar får hål på Barcelona idag.

Hos hemmalaget stryker vi idag Abraham och Ángel som går skadade. Inte heller Dani Garcia kommer till spel efter sitt röda kort mot Levante senast.

sdeibarbarcelona_b_180x180

Barcelona har knallform för dagen och 6-1 vinsten mot Rayo i senaste omgången innebär att katalanerna nu toppar La Liga. Knallform har även Messi som stod för ett hattrick mot Rayo och nu har man även fått igång Luis Suarez på allvar, vilket gör Barcelonas anfall ruskigt giftigt. Neymar var avstängd mot Rayo och lär säkerligen vara spelsugen idag. Kikar vi till Barcelonas bortafacit på slutet så är det skrämmande siffror för Eibar att kika på. Fyra raka bortasegrar har Barcelona med en förkrossande målskillnad på 3-18. Gästerna kan säkerligen kliva över den här linan på egen hand idag, men lite avbräck i defensiven öppnar för hemmamål här. Både ordinarie ytterbackarna Dani Alves och Jordi Alba är avstängda vilket givetvis är en smula oroande. Barcelona har släppt in mål i två raka bortamatcher och det är inte omöjligt att det händer en tredje gång.

Förutom ytterbacksproblemen så stryker vi även Busquets som fortfarande går skadad.


Eibar måste vända sin negativa trend och det är väl mycket tveksamt om man lyckas med detta mot Barcelona. Men på hemmaplan kommer laget gå framåt och det är inte omöjligt att man hjälper till med överspelet här. Testar en mindre insats på över 3,5 mål i matchen.

/e@sy