Baskiskt derby på menyn idag då Eibar tar emot Athletic Bilbao hemma på lilla Ipurua. Eibar fick en smakstart på säsongen där laget lyckades göra hela tre mål på bortaplan mot Granada. Får vi se en del mål även i detta möte? Jag tror det!

  • Match: Eibar – Athletic
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Eibar fick som sagt en smakstart på säsongen då laget besegrade Granada på bortaplan med hela 3-1. Inte alls någon seger som baskerna behöver be om ursäkt för, då man spelade väldigt smart. Granada reducerade till 1-2 i den 50:e minuten och var lite på gång i matchen, men ett rött kort för Granada innebar att Eibar kunde sätta dit 3-1 och punktera matchen. Målskyttet hos Eibar satte jag ett frågetecken kring innan säsongen då man inte värvat in några starkare namn direkt, men efter tre mål i premiären kanske man får tänka om. När Eibar hade bollen i offensivt läge så var det en del riktigt fina kombinationer och fantasifullt. Både 1-0 och 2-0 för Eibar var riktigt fint upprullat från vänsterkanten där spelare fyllde på bakifrån. Nu är det hemmaplan idag och med en seger i ryggen lär Eibar komma in med gott självförtroende, speciellt i det offensiva. Hemmaplan brukar även innebära just lite mer offensivt spel och där kan Eibar bli straffade i kontringarna.

Hos hemmalaget stryker vi idag målvakt Jaime och backen Lillo som går skadade. Även den japanska mittfältaren Takashi Inui lämnas utanför matchtruppen. Inga offensiva avbräck!

sdeibarAthletic_200x200

Athletic Bilbao hade ingen lycka i premiärmatchen som man förlorade mot Barcelona hemma på San Mames. Siffrorna skrevs till 0-1 och det var en rättvis seger till slut, då baskerna inte alls kom upp i samma nivå som under matcherna i supercupen mot Barcelona. Men nu är det lättare motstånd på andra sidan och Athletic kan få en väldigt passande matchbild i detta möte. Eibar kommer nog bli lite ivriga att kliva på framåt inför hemmapubliken, och gästerna har löpstarka herrar i anfallet som kan utnyttja detta. Vi vet alla vilken kapacitet Aduriz har och i ärlighetens namn så har inte Eibar något större försvar. Kikar vi till försvarsspelet hos Athletic så brukar det faktiskt vara rätt så stabilt allt som oftast. Men laget fick springa mycket i förlustmatchen mot Barcelona och detta blir lagets fjärde match på 10 dagar (EL inräknat), vilket givetvis kan sitta lite i benen.

En del defensiva bekymmer hos gästerna idag som saknar Balenziaga, Ramalho och San Jose på grund av skador. Sedan tidigare finns även defensiva mittfältaren Iturraspe på skadelistan. Men Benat och Rico på mittfältet blir det lite mer offensivt inriktat. Vi stryker även offensiva spelarna Muniain och Williams.


Bolagen tror stenhårt på en målsnål tillställning här, men jag är inte beredd att hålla med. Eibar såg väldigt kreativa ut i anfallsspelet senast och ett derby brukar innebär lite öppnare spel. Vi testar en medelinsats på över 2 mål (goal line) med pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy