Bra träff på kortspelen den senaste tiden och vi gör ännu ett försök under söndagen då det vankas baskiskt derby mellan Eibar – Athletic. När lagen drabbade samman tidigare på säsongen så haglade det verkligen kort, och det finns ingen anledning att tro annat idag!

  • Match: Eibar – Athletic
  • Spel: över 6,5 kort (asian)
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Eibar har dragit 73 kort den här säsongen vilket blir ett snitt på strax över 3 kort per match över 24 omgångar. Det är ungefär där de flesta mittenlagen ligger så det är en normal siffra i La Liga. Kikar vi till Athletic Bilbao såhar man blivit tilldelade 66 varningar hittills denna säsong, vilket blir ett snitt på 2,75 kort per match. Även det en normal siffra alltså. Men detta är ett derby och med tanke på hur lagen ligger till i serien så tror jag att det kommer smälla rejält här. Eibar på en 12:e plats med 27 poäng och Athletic på plats nummer 13 med 27 poäng. När lagen drabbade samman på San Mames slutade det mållöst i en match som innehöll hela 11 gula kort. Nu var det en kortglad Carlos Velasco Carballo som höll i pipan den gången, men jag tycker ändå att linan är väldigt låg här.

sdeibarAthletic_200x200

Domare i matchen är ena brodern Teixeira Vitienes, med förnamn Fernando. Jag tycker att han är den bättre domaren av de två bröderna, men Fernando har kastat kort runt sig hejvilt den här säsongen. Han snittar strax över 6 gula kort per match den här säsongen (12 ligamatcher) och det är en relativt hög siffra, även i Spanien. Men det anmärkningsvärda är alla röda kort som han viftat med, hela 7 stycken på 12 matcher. Utan att ha stenkoll på det så tror jag att han slängt ut flest röda kort denna säsong av de spanska domarna. Det fina med det här spelet hos bet365 är att ett direkt rött är värt 2 kort i sammanhanget. Får en spelare två gula och ett rött kort så räknas det som tre kort på spelet.

Slutligen kan vi ta en titt på vädret inför morgondagens drabbning på Ipurua. Den säger regn (som vanligt i norra Spanien) när matchen drar igång och det är givetvis något som är till fördel för spelet.

Testar även 1,5/10 units på ett rött kort i matchen – 2.70 @ unibet.

/e@sy