Bra utdelning på den spanska cupen igår så vi gör ett nytt försök idag. Vi beger oss till Baskien där hemmalaget Eibar gästas av Alcorcon från huvudstaden. Vi testar ett över/under spel här och även en mindre slant på 1×2.

  • Match: Eibar – Alcorcon
  • Spel: under 2,5 mål
  • Odds: 1,62 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Eibar tog steget upp i segundan inför den här säsongen och har inte fått någon bra start med en 18:e plats för tillfället. Det som inte funkat har helt klart varit målskyttet och man har även gjort minst mål i ligan så här långt med sex fullträffar nio matcher. Men försvarsspelet finns det ingenting att klaga på då man hållit flertalet nollor och hittills bara släppt till nio mål. Hemma på Ipurua har man tagit fem poäng på fyra matcher och detta trots att man endast gjort ett mål framåt på hemmagräset. Detta vittnar en del om hur målsnåla man är och tränare Garitano har ett väldigt defensivt tänk med Eibar som nykomlingar. Man kommer rotera en del i startelvan idag då man har en viktig hemmamatch mot Mirandes i helgen, men truppen man tagit ut till den här matchen är trots allt stark.

eibar

Alcorcon ligger i mitten av tabellen och har precis som Eibar haft stora bekymmer med målskyttet inledningsvis på säsongen, endast åtta mål framåt har man mäktat med på nio omgångar. Givetvis är det ett hårt avbräck att Oriol Riera försvann till Osasuna då han spottade in en hel del mål förra säsongen. Men trots uteblivna mål så har poängen trillat in i ligan, mycket tack vare det fina försvarsarbetet. Fem mål har man släppt in i ligan och det är bara Deportivo som släppt in färre mål i segundan. Precis som hos Eibar kommer man rotera en del i startelvan idag, men man förväntas ställa upp med ett ordinarie defensivt mittfält och mittbackspar.


Hemmalaget har en väldigt defensiv taktik och jag tror inte att detta kommer ändras på grund av att det är cupen idag, man har nog sin spelidé oavsett match.  Dessa två lag möttes i ligan för ungefär två veckor sedan och då fick vi inte helt oväntat se en mållös match. Nu tror jag att Eibar drar det längsta strået idag men det lär nog inte bli ett målfyrverkeri. Under 2,5 mål i matchen spelas därför med en insats strax över medel.

Testar även en mindre insats (2u) på Eibar då det känns som man satsar lite mer på cupen – 2,55 @ unibet.

/e@sy