OS-fotbollen är igång och vi är nu framme vid andra gruppspelsomgången. Två lag som hade en mindre lyckad öppning var Egypten och Nya Zeeland som båda fick stryk med uddamålet. Men motståndet i dessa matcher går inte att jämföra, därför tycker jag det väger över klart för ena laget här.

  • Match: Egypten – Nya Zeeland
  • Spel: Egypten
  • Odds: 1.80 @ ladbrokes
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp 13:00

Egypten hade en knallhård öppningsomgång där man ställdes mot storfavoriten Brasilien. Och när Neymar prickat in 3-0 för Brasilien efter endast 30 minuter spelade så tyckte jag verkligen synd om Egypten. Men i takt med att Brasilien slutade spela fotboll i andra halvlek så visade även Egypten hjärta och började spela en mycket fin fotboll. Så med kvarten kvar var ställningen helt plötsligt 3-2 och Egypten hade vittring på poäng. Men nu kom man inte närmre och man hade väl inte direkt någon jättechans till kvittering heller.

Men som jag skrev i min rek till Brasilien – Egypten så var det inte den matchen man skulle vinna, utan det är mot Nya Zeeland och Vitryssland som poängen ska inkasseras. Man vilade även anfalls”stjärnan” Mohamed Salah från start mot Brasilien, eftersom han åkt på en lättare axelskada inför OS. Men i andra halvlek byttes Salah in och han gjorde även Egyptens 3-2 reducering. Räkna med att han finns från start i den här matchen, vilket är ett stort plus för Egypten!

Nya Zeeland fick även dem stryk i öppningsmatchen, 1-0 i baken mot Vitryssland. Såg inte matchen men resultatet är knappast imponerande mot ett så svagt lag som Vitryssarna. Kvalet till OS tog man sig igenom utan större bekymmer, men då ska nämnas att det Oceaniska kvalet håller väldigt låg standard. Där ställdes man mot lag som Fiji, Vanuatu, Tonga och Nya Guinea.. ja ni förstår kanske poängen. Nu är det på allvar och jag tror man kommer få det otroligt tufft mot ett Egypten som har vind i seglet efter deras fina andra halva mot Brasilien.

1,80 som ladbrokes erbjuder är väldigt generöst, kommer garanterat att sänkas!

/e@sy