Hemmalagets säsong är mer eller mindre slut för längesedan och man väntar bara in semestern. Winnipeg däremot krigar för fullt om en slutspelsplats och en vinst är ett måste idag mot det avhängda Oilers. Men blir det så lätt som det verkar?

  • Match: Edmonton – Winnipeg
  • Speltips: Edmonton över 2.5 mål
  • Odds: 2.00 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/3, 02.35

edmonton_200x200Edmonton har återigen haft en dålig säsong där man inte fått mycket att stämma. Trots att man de senaste åren haft överflöd av höga draftval så har man inte lyckats få laget dit man vill. Jag tycker ändå man har en hel del offensiv kvalité i laget, men förmodligen så brister man på sitt defensiva spel. Laget ligger näst sist i Western Conference och det kommer nog inte hända så mycket mer med den placeringen känns det som. Den senaste tiden har det sett ut lite som Torontos spel där man är väldigt offensiva, vilket såklart öppnar upp för motståndarna. Däremot så har man ju faktiskt skapat väldigt mycket chanser de senaste matcherna och framförallt så har man också fått utdelning på det man gjort, med bud på mer dessutom. Tittar man på de tre senaste hemmamatcherna så har man skjutit 32, 47 och 34 skott framåt, vilket visar att man har offensiv kvalité. På dessa skott har man också gjort tolv mål och det är ett tecken på att man är väldigt offensiva. Jag vågar inte lita på att man vinner idag med tanke på att man möter ett lag med hög motivation, men jag gillar oddset på att dem ska göra minst tre mål ikväll med tanke på att de faktiskt har ganska bra form. Man har inga kännbara avbräck i truppen.

winnipeg_200x200Winnipeg Jets har verkligen allt att spela för och har också gjort det otroligt bra de senaste matcherna. Man går in till den här formen på den sista slutspelsplatsen och har ett gott självförtroende med tanke på att man har fyra raka segrar. Vinsterna har dessutom varit mot riktigt bra lag och man har visat upp ett starkt spel defensivt sett. Idag möter man ett betydligt mycket sämre lag och kanske är det så att man slappnar av lite. Inte för att jag tror att man gör det med tanke på att man sitter i det läget som man gör för tillfället, men risken är större för en mer avslappnad känsla idag än vad det är när man möter ett topplag. Jag tror man vinner idag och löser vinsten oavsett, men jag tror det blir svårare än många tror. Oilers är heta framåt för tillfället och kan mycket väl lösa minst tre mål idag. Edmonton har faktiskt klarat att göra minst tre mål på Jets i sju av de tio senaste mötena inbördes. Winnipeg har en del problem med skador fortfarande då man saknar Dustin Byfuglien, Grant Clintsome, Bryan Little, Mathieu Perreault och Paul Postma. Målvakten för kvällen heter Ondrej Pavelec.


Nog för att Oilers inte har något att spela för, men känner ändå att de har god chans att göra minst tre mål på Jets ikväll. Formen är trots allt bra och jag räknar med att de återigen vill bjuda hemmapubliken på offensivt spel. Mitt spel denna kväll blir alltså Edmonton över 2.5 mål till oddset 2.00 gånger pengarna hos betsson. Insatsen kommer att bli 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden