En sen rek till nattens NHL där Edmonton tar emot Toronto på hemmaplan. Ett av lagen dras med tunga skador och är dessutom väldigt sårbara i egen zon och på linjerna. Det blir ett huvudspel här och även en liten slant på handikappet.

  • Match: Edmonton – Toronto
  • Speltips: Toronto ML
  • Odds: 1.82 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 30/10, 02.05

Edmonton har startat väldigt ojämnt och trots att man på pappret kanske besitter ligans mest talangfulla lag så verkar man aldrig blomma ut och ta det där siste klivet.  Med spelare som Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins och Jordan Eberle så bör man gå bättre än man gör för tillfället. Man kanske helt enkelt inte är bättre? Laget man har är väldigt ungt och kan självklart väga lite lätt ibland. Dessutom så är väl inte deras orutin ett plus i ett sånt här pressat läge heller. Man har under starten haft en hel del problem med skador, vilket man även har idag. Målvakten Devn Dubnyk är skadad och ersättts av Richard Bachman som stod senaste matchen och gjorde det otroligt bra när han räddade 47 av 48 skott emot Kings på bortaplan. Normalt sett är han ingen supermålvakt och jag är övertygad om att han bara hade en bra dag. I övrigt saknar man även Hall, Pitlick, Potter, Hamilton, Joensuu, Smyth och Gagner  är ytterst tveksam. Det är en hel del tunga avbräck och det är absolut inte vad man behöver för tillfället. Edmonton på hemmaplan kommer som vanligt att köra på framåt och det bör passa Toronto helt perfekt.

dion phaneuf

Maple Leafs har ett riktigt bra lag på pappret. Offensivt sett är man klart i toppen av ligan, medans defensiven alltid går att slipa lite på. Det är just det offensiva som bör ta Toronto mot två poäng idag. Edmonton kommer köra på hemma och det finns alltid stor chans till spelvändningar mot detta orutinerade Oilers. Just kontringsspel och vända spelet snabbt är Torontos stora styrka. Man har många snabba spelare och går ofta rakt på mål. Laget är också ett av ligans klart effektivaste och det bör funka bra ikväll också då Edmonton gärna släpper till en hel del klara målchanser. Toronto saknar också ett par gubbar, men bör inte lida lika mycket som Edmonton då man har en stabilare grund att stå på och dessutom inte heller lika många skador. James Reimer får chansen från start igen efter en stark insats senast mot Pittsburgh. Den förväntade matchbilden är att Edmonton kommer försöka framåt och Leafs kommer ta tillvara på Oilers misstag. Torontos powerplay är också ett av de bästa i ligan och ikväll möter de ett av ligans sämsta boxplay. Det här ska man bara ta.


Edmonton kommer bjuda på alldeles för många lägen och det bör Maple Leafs kunna utnyttja utan problem. Med lite flyt kan denna matchen även att rinna iväg med någon puck och därför blir det även ett sidospel här också. Huvudspelet blir dock Toronto ML till oddset 1.82 och insatsen blir 6 units. Jag kommer även läggen en unit på Toronto -1.5 till oddset 3.45. Känslan är att det kan dra iväg och därför testas minipengen på handikappet också. Båda spelen finner ni hos Nordicbet.

Toronto ML (1.82) – 6 units
Toronto -1.5 (3.45) – 1 unit

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden