Det är dags för ett kanadensiskt möte mellan Edmonton och Toronto. Det är två lag som inte har något att spela för än äran och sina fans så jag räknar återigen med en offensiv tillställning. Däremot så kommer det testas en kombo i den här matchen.

  • Match: Edmonton – Toronto
  • Speltips: Edmonton ML + Över 5.5
  • Odds: 3.30 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/3, 02.35

edmonton_200x200Edmontons säsong är ”över” sedan ganska långt tillbaka. Det man spelar för nu är sina fans och självklart blir det svårt att motivera sig när man väldigt ofta möter lag som har en del att spela för. Till nattens match kommer det ett lag som även dem inte har något att spela för vilket jag tror öppnar för en riktig offensiv tillställning. Oilers har verkligen inte imponerat defensivt sett och ingen av målvakterna har heller övertygat speciellt mycket. Däremot så har man faktiskt spelat helt okej framåt de senaste matcherna. I matchen borta mot Pittsburgh gjorde man det riktigt bra offensivt, men vek ner sig bakåt. I fredags satt jag och tittade på matchen de spelade mot Columbus och jag blev återigen imponerad över att de spelade så pass bra som man gjorde. Jag tyckte man spelade bättre än Columbus och var värda en vinst, men förlusten kom på straffar. Nu är man återigen hemma igen efter en lång roadtrip och hoppas att man vill bjuda publiken på offensivt spel och med tanke på att man gjort det så pass bra de sista matcherna så tror jag att vi har goda chanser till att få se en offensiv tillställning ikväll. Och även en vinst för hemmalaget då krisen känns ännu större hos bortalaget. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund.

toronto_200x200Toronto har vi spelat emot ett par gånger nu och senast jag rekade en match med Leafs inblandade i var fredagsmatchen mot Calgary som man förlorade med 6-3. Där hade vi överspel och det var i gott som klart redan i den första perioden. Nu ska man ta sig an Edmonton på bortaplan och då räknar jag återigen med att det blir full fart framåt och kaos i egen zon. Offensivt sett så har man en hel del potential i laget, även fast man kanske inte får ut allting. Däremot så har man haft stora problem i egen zon där ingen verkar vilja offra sig längre framför sina målvakter. Visst, målvakterna kanske inte har imponerat speciellt mycket, men samtidigt ska man ha i åtanke att man är sex man på plan under ett byte. Inte bara en målvakt. Idag möter man ett lag som också har det tufft defensivt och det lär bli en hel del mål. Däremot så tror jag att Edmonton har större chans att vinna matchen då de har fördelen av hemmaplan samtidigt som att jag tycker att Leafs försvarsspel har varit mycket mer bedrövligt än vad Edmontons varit. Den här säsongen vann Toronto det enda mötet med 5-1. Nu räknar jag med att det blir omvända siffror och en Edmontonseger. Jag tycker vi har goda chanser till en fin kombo här. Ingen målvakt är i skrivande stund bekräftad, men spelar ingen roll då hela Toronto är kaos.


Först tänkte jag köra singeln på Edmonton här, men valde även tillslut att ta med överspelet i en kombo då jag tror att båda lagen gör MINST två mål vardera, förmodligen fler. Mitt spel blir alltså Edmonton ML + över 5.5 mål till oddset 3.30 hos bet365. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden