NHL-hockeyn bjuder återigen på ett par matcher kommande natt. Jag kommer fokusera lite på matchen mellan Detroit och Montreal där jag ser fint värde på ett av lagen trots att man är back-to-back. I grunden är man ett bättre lag och hoppas att en ny målvakt ger en injektion till laget.

  • Match: Detroit – Montreal
  • Speltips: Montreal ML
  • Odds 2.40 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 11/12, 01.35

detroit_200x154Detroit har gjort ett bra jobb den här säsongen och man ångar på där man just nu ligger på en andraplats i Atlantic Division, sex poäng bakom ledande Montreal. Laget har definitivt överträffat mina förväntningar än så länge. Jag trodde att man skulle vara med och kriga om en slutspelsplats i vår, men inte att man skulle ligga i toppen av sin division med lag som Tampa bakom sig. Det ska man verkligen ha. Nu har dessutom Pavel Datsyuk kommit tillbaka bra efter sin skada och blir nyttigare för varje match som går. Detroit är verkligen inget lag som öser in mål och därför tror jag också att man kommer få det svårt mot Montreal idag med tanke på att de är såpass bra bakåt som de är. Red Wings kommer vara det spelförande laget och kommer förmodligen dra ned på tempot en aning, vilket jag bara tror kommer gynna bortalaget som spelade så sent som igår. Detroit spelade bra i sina tre vinstmatcher på hemmaplan innan de förlorade borta mot Caps förra omgången. I hemmamatcherna mötte man Buffalo, Arizona och Nashville där man vann, men de två förstnämnda är två man ska vinna över utan tvekan. Idag blir det divisionsfinal och betydligt tuffare. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund och man saknar Franzén, Miller, Pulkkinen samt Quincey.

montreal_canadiens_logo_3950Montreals form har verkligen gått ner på slutet och man levde mycket i början på sin energi och den segersviten man startade säsongen med. Jag har hela tiden sagt att Montreal aldrig kommer ta sig långt i ett slutspel och det för att man lever för mycket på sin målvakt och är lite för uddlösa framåt. Nu har man gjort näst flest mål i hela serien, men lovar er att när väl slutspelet kommer så tar det stopp för dem. Man har nu tre raka förluster och måste börja hitta formen igen. Igår förlorade man med 3-1 hemma mot Boston efter att ha tappat i den sista perioden. Idag tar man nya tag i Detroit. Med tanke på hur hemmalaget spelar och också med tanke på hur Montreal brukar ställa upp på bortaplan så ser jag en fördel för just Montreal. Habs är väldigt bekväma i sitt försvarsspel och vet hur man ska spela av bortamatcher samtidigt som man är otroligt skridskostarka och giftiga i kontringar. Idag tror jag inte man kommer försöka vara spelförande utan kommer försöka kontra sönder sina motståndare som vanligt. Det brukar funka bra. Man har också haft det väldigt lätt historiskt sett mot Detroit där man faktiskt vunnit åtta av de tio senaste matcherna. Med tanke på att Price är skadad fortfarande och Condon stod matchen igår så kommer Dustin Tokarski idag att göra säsongsdebut. Det tror jag bara är positivt att de får in lite nytt blod i laget. Han har visat förr att han håller på den här nivån. Man saknar fortfarande Brendan Gallagher.


Jag tycker att oddsen borde vara lägre på Montreal. Det här känns riktigt högt med tanke på att jag tycker att Montreal är ett bättre lag än Detroit i grunden. Mitt spel denna afton blir alltså Montreal ML till oddset 2.40 hos bet365. Insatsen kommer att landa på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden