Gårdagens överspel satt medans Patrick Sharp inte lyckades förvalta sina lägen trots att han hade i princip helt öppet mål en gång. Idag riktar vi blickarna mot Edmonton där Philadelphia kommer på besök. Det är två lag vars försvar har svajat rejält den sista tiden.

  • Match: Edmonton – Philadelphia
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 2.10 @ betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 4/11, 03.05

edmonton_200x200Oilers har varit väldigt uppochner under de första tolv matcherna. Man har bara vunnit fyra stycken av dessa, men jag tycker ändå vi kan se vissa tendenser av att dem är ett klart starkare lag den här säsongen. Rookien Connor McDavid har varit lysande på slutet och verkar bli den succé som de flesta också förutspådde. Oilers spel den här säsongen är väl ganska likt förra, men den här säsongen har man också turen att göra en hel del mål. Något som man faktiskt trots sitt offensiva lag hade problem med förra säsongen. Bakåt läckte man och har man då också svårt att göra mål så blir det svårt att vinna matcher. Den här säsongen har man lite mer support offensivt sett, men det defensiva är likvärdigt och man släpper fortfarande in för många mål. Det är väl en blandning med att man spelar offensiv ishockey till att man har ett osäkert försvar samt målvakter kanske inte heller gör jobbet fullt ut, även om man inte ska skylla på dem att de har förlorat fler matcher än de vunnit. Det är sällan laget gör under 2-3 mål och det bör man även kunna mäkta med ikväll mot ett Flyers som också har ett försvarsspel under all kritik. Hemma är man också starka och man bör ha god chans att vinna. Däremot så litar jag ännu inte på Oilers då de läcker lika mycket som en sil gör för tillfället. Anders Nilsson kommer starta i kassen för Edmonton och det ser jag enbart som positivt för vårat överspel.

philadelphia_200x141Philadelphia har på slutet haft det riktigt jobbigt om man tittar på resultaten, men även också det spelmässiga som inte alls håller någon hög klass. Man är klart starkast på hemmaplan och på resande fot har man det betydligt mycket jobbigare. Idag är man back-to-back på bortaplan mot ett offensivt skickligt lag och med tanke på att Flyers återigen har stora problem i egen zon så räknar jag med att det blir svettigt idag också. Man kommer förmodligen försöka täppa till ytorna i egen zon och gå på snabba omställningar, vilket är precis där som Edmonton har det tufft. De sista tre matcherna har man endast gjort tre mål på och det är läge att det rinner iväg lite offensivt också. Det är som sagt svårt att välja en vinnare här även om jag tror ganska hårt på Oilers från start. Däremot så är båda lagen så pass sårbara bakåt för tillfället att det likväl kan bli 6-2 som 2-6 i den här tillställningen. Därför väljer jag hellre överspelet här och dessutom till ett mycket fint odds. Ingen målvakt är bekräftad i Flyers i skrivande stund.


Jag tycker vi har goda chanser till att få en målrik natt här. Även fast Flyers säkert kommer ställa upp med tanke på att de spelade så sent som igår så lär man fortfarande få fina chanser till att gå på kontring. Oilers är talagfulla i anfallszon och bör stänka dit ett par kassar. Mitt spel blir alltså över 5.5 mål till oddset 2.10 hos betway. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden