Bottenlaget Edmonton Oilers tar emot Tampa Bay Lightning. Två lag som har två olika förväntningar för resten av säsongen. För Oilers är det bara en bonus om laget lyckas hamna bättre än topp tre från botten medan det vore ett stort misslyckande för Lightning om laget inte tar sig till slutspel. Vilket lag gör sina fans mest nöjda efter detta möte?

  • MatchEdmonton Oilers – Tampa Bay Lightning
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Lightning
  • Odds: 1,80 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 9/1, 03:00

Startande målvakter:
Oilers:
Lightning:

Oilers har haft en tung tid på sistone. Endast tre segrar på dom tio senaste matcherna, 3-6-1. Nu verkar formen ha vänt något då det har blivit två raka segrar. Sist besegrades Carolina Hurricanes med 1-0 efter övertid på hemmaplan.
Men laget är trots det jumbo i Western Conference med trettiosju poäng efter fyrtioen omgångar. Laget har fyra poäng upp till slutspel. Dessvärre har Oilers spelat minst en match mer än större delen av lagen som ligger runt slutspelsstrecket.

Hemma i Rexall Place har Oilers gått bra under säsongens lopp. Av tjugo hemmamatcher har hemmalaget vunnit tolv och tagit tjugofem poäng. Det gör Oilers till Western Conference åttonde bästa hemmalag.
Segern över Hurricanes på hemmaplan senast var lagets andra raka hemmaseger och den tredje på dom fem senaste hemmamatcher.

Oilers kommer till spel utan:
I. Pakarinen (spelar ev inatt)
O. Klefbom
C. McDavid
N. Yakupov
A. Ference

edmonton_200x200 V.S tampa_bay_200x200

Lightning har inte haft en bra tid på slutet. En seger på dom fyra senaste matcherna och sett över dom tio senaste omgångar har det blivit fem segrar, 5-4-1. I förra omgången föll laget mot Calgary Flames med 1-3 på bortais.
Förlusterna på slutet har sett till att Lightning fortsatt ligger utanför slutspelplats. Laget står på fyrtiotvå pinnar efter fyrtio omgångar och ligger på en tionde plats i Eastern Conference med fyra poäng upp till slutspelslagen.

På bortaplan i övrigt får Lightnings bortaspel se hyfsat lyckat ut. Laget har avgått med segern i nio av tjugo bortamatcher och har tagit tjugo poäng. Det räcker för att vara Eastern Conference åttonde bästa bortalag.
Förlusten mot Flames på resande fot var lagets andra raka förlust på bortais och har tre förluster av dom fem senaste bortamatcherna.

Lightning kommer till spel utan:
R. Callahan (spelar ev inatt)
M. Ohlund (har inte spelat på flertalet säsonger)

Jämt i head to head statistiken.
Lagens tio senaste möten har resulterat i sex segrar för Oilers och fyra för Lightning. Anmärkningsvärt är att hemmalaget har vunnit dom sju senaste mötena.
Lagens fem senaste möten i Rexall Place har slutat med fem raka hemmasegrar för Oilers. Vi får gå tillbaka till den tredje mars 2007 för att hitta en Lightning vinst.

Är det dags för Lightnings seger att komma nu?
Ja varför inte? Bortaspelet har varit bra under säsongen och laget är Eastern Conference åttonde bästa bortalag och har nästan vunnit hälften av sina bortamatcher. Och nu möter laget ett Oilers som är fortsatt skadebenäget och ser ännu en gång ut att missa slutspel.
Lightning har i regel det svårt mot Oilers, men lagen möts inte alltför ofta och nu är det ett ypperligt läge att klämma dit motståndarna. Det på grund av att insatsen mot Flames var mycket bra och gav mersmak. Där var det ett bättre försvarsspel och en puck som inte ville in som grundlade förlusten. Oilers har inget strålande försvarsspel, inte ligans bästa målvakter och till det saknar laget två backar.
Ett utvilat och koncentrerat Lightning som har pressen på att nå slutspel ska lyckas vinna den här uppgörelsen.
Mitt spel blir en bortaseger inklusive övertid och straffar till 1,83 hos Nordicbet.