Endast en match i nattens NHL. En match där hemmalaget Edmonton Oilers har startat säsongen horribelt och har endast tagit en poäng på lagets fem första matcher. Finns det någon chans till seger mot svårspelade Tampa Bay Lightning?

  • Match: Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning
  • Serie: NHL
  • Speltips: 1x
  • Odds: 1,84 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 21/10, 03,30

Edmonton Oilers har inlett säsongen katastrofalt. Med fem raka förluster och räknar vi med försäsongens avslutning så har Oilers SJU raka förluster. Nu senast föll laget på hemmais mot Vancouver Canucks. En jämn match där den enda skillnaden var att Canucks var laget som gjorde målen och vann med 2-0.

Inte alltför förvånande så är Oilers det sämsta laget för stunden i hela NHL. Med en poäng på fem spelade matcher så ligger Oilers sist i Western Conference och har redan en horribel målskillnad på 11-25! Oilers förlorar alltså i snitt med 2,27 mål per match hittills.

Hemmaspelet har inte heller kommit igång. Två hemmamatcher, två förluster, noll poäng och en målskillnad på 2-7. Det gör Oilers till ett av Western Conference sämsta hemmalag inledningsvis.

Saknas i Oilers:
V. Fasth
L. Gazdic

Startande målvakt:
Ben Scrivens

edmonton_200x200 V.S tampa_bay_200x200

Tampa Bay Lightning har startat säsongen helt okey. Nu senast besegrades Vancouver Canucks med 4-2 på bortaplan. En match där Lightning hade ledningen om vartannat med Canucks kvitterade och hade flest skott på mål. Men Lightning visade effektivitet och vann.

Segern var Lightnings tredje på säsongens fem inledande omgångar. Det gör att Lightning har spelat till sig sju poäng och ligger därmed på en femte plats i Eastern Conference. 

Bortaplan har hittills varit jackpot för Lightning. Däremot har laget bara spelat en bortamatch och det var mot just Canucks i förra omgången. Med två inspelade poäng så är Lightning Eastern Conference elfte bästa bortalag.

Saknas i Lightning:
J. Drouin (spelar ev inatt)
R. Gudas (spelar ev inatt)
V. Hedman
M. Öhlund

Startande målvakt:
Ben Bishop

Förra säsongen möttes lagen två gånger.
Det resulterade i en seger vardera. Den första matchen spelades med Lightning som hemmalag. Den slutade med seger 4-2 till hemmalaget.
I den andra matchen var Oilers hemmalag och vann matchen med 5-3. Noterbart är att lagens fem senaste möten har slutat med hemmaseger.

Oilers spräcker sin seger nolla?
Det kan mycket väl hända men jag litar inte på Oilers fullt ut utan kommer välja att gardera att spela 1x.
Detta för att Oilers är ett ungt lag med mycket talang och vilja. Däremot saknas det en defensiv skicklighet i truppen och målvaktssidan är inte NHL starkaste. Nu har laget förlorat fem raka segrar och två raka i hemmaborgen. Däremot suktar laget efter att äntligen få ta säsongens första seger både i serien men framförallt på hemmaplan så att fansen har något som helst hopp om denna säsong.
Därför kan Lightning vara en passande uppgift för att ta säsongens första seger eller poäng på hemmaplan mot.
1: Två lag som gillar anfallshockey och kan Oilers hålla igen bakåt och fortsätta skapa chanser så kommer segern komma.
2: Oilers har fyra raka segrar mot Lightning på hemmaplan och trots att lagen inte möts alltför ofta så lär spelarna veta att Lightning inte gillar att komma till Edmonton.
3: Förlustrad på fem raka matcher kommer ta stopp någon gång och nu mot ett Lightning som vann senaste bortamatchen mot Canucks med lite stolpe in kanske ger motsatt effekt inatt och Oilers får ta poäng på hemmaplan. Samt att Lightning är alldeles för stora favoriter och de flesta räknar med att Lightning bara ska vinna.

Jag kommer att spela 1X då Lightning är alldeles för stora favoriter mot Oilers. Lightning är helt klart ett bättre lag men laget trivs inte i Edmonton och ett hungrigt Oilers med fem raka förluster börjar göra sin förtjänta av en seger. Mitt spel blir 1x till 1,84 hos Unibet.