Ny NHL-natt och en match ska spelas mellan ett lag från Western Conference mot ett lag från Eastern Conference. Formsvaga Oilers tar emot formtoppade Senators med tre raka segrar. Men det fokuset framförallt innan hamnar på att det ät NHL’s två lag som släpper in flest mål tillsammans med Maple Leafs. Målrikt att misstänka?

  • MatchEdmonton Oilers – Ottawa Senators 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,92 @ Unibet
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 24/2, 03,00

Startande målvakter:
Oilers: C. Talbot
Senators:

Det fortsätter gå tungt för Oilers och laget är inne i en tung trend. Det blev en fjärde rak förlust när Colorado Avalanche vann med 3-2 inne i Rexall Place. Förlusten var inte mindre än den sjunde av Oilers tio senaste matcher, 3-6-1.
Inte fullt oväntat ligger Oilers långt långt ner i Western Conference. Så långt ner att det inte finns något lag bakom och Oilers har bara spelat ihop femtio poäng efter sextio omgångar.
Det största problemet för Oilers är att lagets defensiv är så långt ifrån bra som det går. Laget har släppt in hundraåttiofyra mål och det är tredje flest i hela NHL och ger ett snitt på 3,06 insläppta mål per match.

Hemmaspelet har varit en större styrka från Oilers sida i alla fall. Formen är dock inget vidare med fyra raka förluster på hemmaplan. Annars har det blivit femton segrar på trettio hemmamatcher och laget har totalt fått ihop till trettiotvå poäng. Det gör Oilers till Western Conference nionde bästa hemmalag.
Det anmärkningsvärda i Rexall Place är att målsnittet per match är 5,66 mål och sexton av lagets hemmamatcher har passerat över 5,5 mål.

Oilers kommer till spel utan:
E. Gryba
O. Klefbom
R. Nugent-Hopkins
A. Ference

edmonton_200x200 V.S Ottawa_Senators.svg

 

Senators har fått upp ångan och efter 3-2 seger efter straffar på hemmaplan mot Detroit Red Wings är laget nu uppe i tre raka segrar. Sett över dom tio senaste matcherna för laget har det slutat med fem vinster och fem förluster, 5-5-0.
Trots vinsterna har Senators en bit upp till slutspel. Det är i skrivande stund sex poäng upp till slutspelsplats när Senators själva står på sextiotvå poäng efter sextio omgångar och ligger på en tolfte plats i Eastern Conference.
Orsaken till att Senators ligger utanför slutspel är framförallt även här defensiven. Laget har släppt in andra flest mål i hela NHL och snittar 3,1 mål insläppt per match med sina totala hundraåttiosex.

Senators bortaspel är rent ut sagt bedrövligt. Laget har bara vunnit elva av tjugonio bortamatcher, bara spelat ihop till tjugofyra poäng på resande fot, är Eastern Conference sämsta bortalag. Det slutar inte där heller när laget har fyra raka förluster utan Senators har dessutom släppt in allra flest mål på bortaplan. Hela hundratre stycken ger ett målsnitt på 3,55 mål per bortamatch.
Av Senators tjugonio bortamatcher har femton passerat över 5,5 mål. Dessutom har lagets fyra av dom fem senaste bortamatcherna passerat över 5,5 mål.

Senators kommer till spel utan:
C. MacArthur
C. Phillips

Säsongens andra möte.
Dessa två lag möter varandra inte alltför ofta. Men nu är det dags för andra gången för den här säsongen och det första mötet slutade med en rejäl bortaseger för Oilers som vann med 7-2.
Lagens tio senaste möten har slutat med fem segrar vardera. Noterbart är att sex av tio matcher har passerat över 5,5 mål.
I Rexall Place har det blivit en seger för Oilers och fyra för Senators av dom fem senaste mötena. Noterbart är att dom sju senaste mötena har innehållit minst fem mål, varav fyra har passerat över 5,5 mål.

NHL’s två sämsta defensiver möter varandra.
Och jag tvekar inte att fynda överspelet. Det på grund av:
1. Oilers och Senators har släppt in tredje och andra flest mål i hela NHL. Båda lagen snittar minst tre mål i insläppta mål per match.
2. Lagens defensiva form. Oilers har släppt in sjutton mål på sina fem senaste matcher och Senators vill inte vara sämre med sina tretton kassar. Dessutom har lagens offensiver varit okey med en del mål framåt.
3. Inbördesmöten. Lagen möts trots allt sällan men när lagen möts är det full fart från båda håll. Båda lagen vill spela offensivt och hoppas på att det håller tätt bakåt. Det första mötet mellan lagen denna säsong slutade det med nio mål på tavlan. Lagens sju senaste möten i Rexall Place har innehållit minst fem mål.
Båda lagen är försvagade med frånvaro av defensiva pjäser. Jag förväntar mig en matchbild med Senators i bra form som vill förlita sig på sin offensiv medan Oilers vill bryta sina hemska form med fyra raka förluster.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 1,92 hos Unibet.