NHL spelar vidare och natten mot måndag har vi tre matcher på tablån. Matchen jag riktar in mig på är mötet mellan Edmonton Oilers – New York Rangers. Rangers är back to back efter att ha besegrat Vancouver Canucks nu senast och åker till Edmonton med en betydligt bättre form än hemmalag som endast har en seger på sina femton senaste matcher. Har Oilers något som helst självförtroende kvar?

  • Match: Edmonton Oilers – New York Rangers
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,05 bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 15/12, 03:30

Oilers fortsätter sin kräftgång. I sin senaste hemmamatch mötte laget Anaheim Ducks igen på korttid. Efter bara ett 0-1 underläge efter period ett, tog det bara femtioen sekunder in i den andra perioden innan det stod 0-3 på tavlan. Ingen drömstart för ett lag i kris. Men Oilers reste sig och jobbade ikapp till 2-3 men närmare än så blev det aldrig då Ducks avgör i öppen bur med sjutton sekunder kvar.

Med endast en seger på Oilers femton senaste matcher och bara sex inspelade poäng på dessa matcher är Oilers hopplöst sist i Western Conference. Med nitton poäng efter trettio matcher har Oilers fem poäng upp till nästjumbon och har redan sjutton poäng till närmsta slutspelslag. Ingen drömsäsong detta för Oilers.
Det stora problemet för det här unga laget är att försvarsspelet och målvaktsspelet är under all kritik. Med en målskillnad som är horribel 65-102 ger ett snitt på 5,56 mål per match.

Hemma i Rexall Place trampar Oilers mestadels luft. Med fem segrar på sexton hemmamatcher och totalt elva inspelade poäng är Oilers Western Conference sämsta hemmalag. Även här har försvarsspelet inte varit det bästa och hälften av lagets insläppta mål är på hemmaplan. Med en målskillnad på 35-51 snittas Oilers hemmamatcher med 5,35 mål.
Oilers har på sina fem senaste hemmatcher endast en seger och fyra förluster. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Oilers kommer till spel utan:
B. Gordon
N. Nikitin
B. Pouliot

edmonton_200x200 V.S rangers_200x200

Rangers kommer till spel back to back och gjorde en strålande insats i matchen natten mot idag. Laget åkte till Vancouver för att ta sig an formsvaga Vancouver Canucks. En svår bortamatch på förhand men ett effektivt Rangers i den första perioden var ställningen 0-3 trots att laget bara sköt sex skott på mål. Efter det rann det iväg och efter den andra perioden var ställningen 0-5. Canucks finade till siffrorna med en reducering i den tredje perioden men Rangers vann med klara 5-1.

Segern innebar Rangers andra raka vinst och på lagets tio senaste matcher har det slutat med sex segrar och fyra förluster, 6-4-0.
Med en stigande form är Rangers hack i häl lagen ovanför slutspelsstrecket. Med trettio poäng efter tjugosju spelade matcher hamnar Rangers på en tionde plats i Eastern Conference. Rangers är endast två poäng bakom närmsta slutspelslag.
Rangers har haft ett hyfsat offensivt spel den här säsongen och har gjort en del mål. Försvaret har däremot blandat och gett en del och med en målskillnad på 82-77 snittas Rangers matcher med 5,88 mål.

Bortapelet har däremot inte varit någon braksuccé den här säsongen. Med nio poäng på tio bortamatcher är Rangers Eastern Conference trettonde bästa bortalag. Med en statistik på fyra segrar, varav en efter övertid/straffar och sex förluster, varav en efter övertid/straffar. På dessa tio matcher har Rangers släppt in lika många mål som laget har gjort, en målskillnad på 29-29. Som ger ett snitt på 5,8 mål per match.
Rangers har på sina fem senaste bortamatcher tagit poäng i tre varav två matcher har slutat med en seger.

Rangers kommer till spel med en skadefri trupp.

Lagen har mött varandra en gång hittills under säsongen.
Den matchen spelades i New York och är en av dom få matcherna Oilers har vunnit den här säsongen. Matchen slutade till slut 3-1 för Oilers och det var en otroligt dålig insats från Rangers sida.
Oilers brukar däremot ha det lätt för Rangers och har fyra segrar på lagens fem senaste möten.

Ett lag i kris mot ett lag på uppgång.
Det som talar för Oilers är att Rangers är back to back, att Oilers har det något lätt för Rangers samt att Rangers bortaspel inte har varit imponerande under säsongen.
Med Oilers spel den senaste tiden går det varken spela på eller mot laget. Segern kommer förr eller senare komma för Oilers igen och mot Rangers är det mycket möjligt. Men med lagets agerande i försvarsspelet och målvakternas knepiga former gör att överspelet känns intressant.
Två lag som blandar och ger i defensiven och ska Oilers vinna matchen bör laget bjuda upp på en match med ett högt tempo och sätta hög press på Rangers som kan ha något tunga ben sen matchen mot Canucks. Men Rangers visade effektivitet med fem mål på tjugotre skott.
Med ett Rangers i målform genom nio mål på lagets två senaste matcher mot ett Oilers som har släppt in över hundra mål på endast trettio matcher.
Därav är ett odds på över två gånger degen helt klart intressant då vi bör få en matchbild med högt tempo och liknande hawaii-former. Sen har Rangers en del att kräva från förra mötet då lagets insats var katastrofal.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 2,05 hos bet365.