Ett kanadensiskt möte i nattens NHL och så även en duell mellan två lag som parkerar långt ner i tabellerna i respektive conference. Gillar dock det ena lagets offensiv samtidigt som det andra laget är hårt drabbat av skador. Värt att lägga några units denna sena natt.

  • Match: Edmonton Oilers-Montreal Canadiens
  • Spel: Edmonton Oilers över 2,5 mål (inkl. ot/straffar)
  • Odds: 1,67 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 03.30 9/3

Ett möte mellan två anrika hockeylag som inte direkt är inne i några storhetsperioder. Båda går mot ett missat slutspel och man får sikta in sig på att bygga vidare inför nästa säsong.

Oilers har iallafall en väldigt intressant anfallsuppsättning på gång med många intressanta namn som kan bli ruggigt bra om de bara kan utvecklas på rätt sätt. Eberle, Hall, Gagner och Nugent-Hopkins är spelare som står för många poäng redan nu och man bidrar till det som faktiskt är ligans vassaste power play.

Den galna hockeygalna staden Montreal får fortsätta längta efter framgångar. Efter en okej start har man gått allt sämre mot slutet och formen känns iskall. Sett till de senaste 10 matcherna har man endast lyckats plocka två segrar där båda har kommit via sudden. I 9 av dessa matcher har man släppt in minst 3 mål eller fler.

Till nattens match saknar gästande Canadiens en drös med spelare, några långtidsskadade sedan tidigare. Backarna Markov och Diaz, samt Gionta, Gomez, Darche, Moen, och Blunden i kedjorna. Några av dessa får ses som ”gnuggare” medan andra kanske inte färgar tillräckligt, så visst går några att ersätta. Men, de första rapporterna säger att målvakten Carey Price, som jag nog ser som lagets viktigaste spelare, kommer vilas inatt. Peter Budaj med 2,87 insläppta per match förväntas starta.

Det intressanta är också att Oliers har lyckats göra 3 mål eller fler i 10 av de 11 senaste mötena med Canadiens. Om traditionen har fortsatt makt även inatt vet vi under fredagmorgonen. Min första tanke var det totala överspelet men väljer att förlita mig på hemmalaget istället. 3 hemmamål spelas, och de står även under en eventuell förlängning/straffläggning.

/Puyol