NHL står på schemat och nya matcher ska spelas natten mot fredag. Minnesota Wild kommer stärkta med tio mål framåt på sina två senaste matcher och har börjat hittat tillbaka till strukturen. Det är däremot inte något hemmalaget Edmonton Oilers kan svara för som har en ynka seger på sina sex senaste matcher. Blir det återigen förlust för Western Conference jumbolag?

  • MatchEdmonton Oilers – Minnesota Wild
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Wild
  • Odds: 1,85 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 19/2, 03,00

Startande målvakter:
Oilers:
Wild:

Oilers förlorade än en gång och åkte på sin trettiosjätte förlust för säsongen när Anaheim Ducks besegrade laget med 5-3 inne i Rexall Place. Med tre segrar av dom tio senast möjliga, 3-6-1 finner vi åt Oilers på den fjortonde och sista platsen i Western Conference. Laget har spelat ihop till femtio poäng efter femtioåtta omgångar och har tre poäng upp till närmsta lag. Drömmen om slutspel är gott som körd då närmsta lag är tolv poäng före och har en match mindre spelad.

I Rexall Place har Oilers gått bättre än många andra lag i sin konferens. Det har blivit femton segrar och tretton förluster av lagets tjugoåtta hemmamatcher. Poängskörden summeras till trettiotvå stycken och Oilers är Western Conference åttonde bästa hemmalag.
Laget har däremot förlorat två raka hemmamatcher och har två segrar på dom fem senaste hemmamatcherna.

Oilers kommer till spel utan:
Z. Kassian (spelar ev inatt)
E. Gryba
O. Klefbom
R. Nugent-Hopkins
A. Ference

edmonton_200x200 V.S minnesota_200x200

Wild har lyfts sig rejält sen tränarbytet. Laget tog andra raka segern när Calgary Flames besegrades efter en fenomenalt effektiv insats med 5-3 på bortais. Segern var lagets andra raka och men bara den andra av lagets tio senaste matcher, 2-6-2.
Wild tog i och med segern ett steg närmare slutspel och ligger för tillfället på en nionde plats i Western Conference med sextio poäng efter femtiosju omgångar. Laget är nu bara två poäng bakom närmsta slutspelslag.

För att slutspel skall bli verklighet kommer bortaspelet behöva leverera. Det har gjort det nu den sista tiden när Wild har tagit två raka bortasegrar och gjort fem mål i båda matcherna. Annars har laget blott spelat till sig tjugoåtta poäng på bortaplan efter tjugonio bortamatcher och är Western Conference tionde bästa bortalag.

Wild kommer till spel utan:
M. Scandella (spelar ev inatt)
J. Brodin

Säsongens andra möte.
Det första mötet spelades i Minnesota med Wild som hemmalag. Hemmalaget kunde avgå med en 4-3 seger efter att ha vänt underläge 2-3 till 4-3 under slutperioden.
Sett över ett längre perspektiv och lagens tio senaste möten har det slutat med tre segrar för Oilers och sju för Wild.
Lagens fem senaste möten i Rexall Place har slutat med samtliga segrar till Wild.

Tar Wild sjätte raka segern över Oilers på bortaplan.
Jag tycker mig finna flertalet faktorer som talar för det. Oilers kommer till spel rejält sargat. Laget saknar tre tunga backpjäser som har varit tydligt för klubben att utan dessa väger man lätt bakåt. Även poängsprutan R. Nugent-Hopkins är fortsatt ur spel. Lägg därtill att lagets form inte är något vidare med två raka hemmaförluster och ynka tre segrar på sina tio senaste matcher.
Medan Wild är på väg ut ur sin formsvacka med stormsteg. Fem mål på bortaplan mot Flames och fem mål på bortaplan mot Canucks. Gör laget fem mål i detta möte ska det vara seger. Wild spelar numera smart och disciplinerat. Och slutligen ser laget äntligen ut som ett lag.
Nu kommer Wild till spel back to back och Oilers kommer trycka på offensiven. Men med tanke på hur effektiva Wild varit på slutet ska laget kunna kontra sönder Oilers.
Wild trivs dessutom otroligt bra mot Oilers. FEM raka segrar i Rexall Place och sju segrar av lagens tio senaste möten.
Med ett pånyttfött Wild mot ett rejält sargat Oilers är mitt spel glasklart.
Jag väljer att spela Wild som segrare inklusive övertid och straffar till 1,85 hos Nordicbet.