För vissa lag i NHL kommer den artonde omgången att spelas av åttiotvå. Jag riktar in mig på ett riktigt bottenmöte när Edmonton Oilers tar emot Arizona Coyotes. Båda lagen ligger på en fjortonde respektive trettonde plats i Western Conference. Vilket lag lyckas ta med sig dom viktiga två poängen för säsongens fortsättning?

  • Match: Edmonton Oilers – Arizona Coyotes
  • Serie:NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,02@ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 17/11, 03:00

Startande målvakter:
Oilers: B. Scrivens
Coyotes: D. Dubnyk

Edmonton Oilers kommer till spel med två raka förluster i bagaget. Nu senast föll laget på hemmaplan mot Ottawa Senators med 3-4 efter förlängning. Laget hamnade efter den första perioden i en rejäl uppförsbacke då ställningen var 0-3. Men Oilers jobbade sig in i matchen och fick utdelning i den andra perioden. I den tredje tog Oilers över allt och vann bland annat skotten med 17-6 i slutakten! Det fick utdelning och laget hämtade ikapp 1-3 till 3-3 och tog matchen till förlängning. Där drog Senators det längsta strået.

Oilers har på lagets tio senaste matcher fyra segrar, sex förluster, varav en efter övertid/straffar, 4-5-1.
Det har lett till en poängskörd på fjorton poäng efter sjutton spelade omgångar. Det gör att vi hittar Oilers på en sista plats i Western Conference och laget är sex poäng bakom närmsta slutspelslag.
Oilers defensiv imponerar inte direkt. Med femtioåtta insläppta mål är Oilers det lag som har släppt in andra flest mål i Western Conference. Vid en målskillnad på 43-58 snittar laget sina matcher på 5,94 mål per match.

Hemmaplan är där merparten av poängen har plockats. Efter nio hemmamatcher har Oilers nio poäng och är Western Conference nionde bästa hemmalag. Med en statistik på fyra segrar, fem förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 23-25. Det ger ett snitt på 5,33 mål per match.
Oilers har på lagets fem senaste hemmamatcher tre raka förluster och två segrar. Noterbart är att två matcher har slutat över 5,5 mål och två matcher har stannat på exakt fem mål.

Oilers kommer till spel utan: 
T. Hall (spelar ev inatt)

edmonton_200x200 V.S arizona_coyotes_200x200

Arizona Coyotes krossade motståndet i lagets förra match. Trots att laget förlorade skottstatistiken med 35-23 så vann laget matchen i storartad stil med 5-0 och D. Dubnyk gjorde säsongens match. Motståndet var Vancouver Canucks och segern kom på bortaplan. Segern innebar att Coyotes satte stopp för lagets tre raka förlustrad.

Coyotes tio senaste matcher har det blivit fyra segrar och sex förluster, 4-6-0. Den mindre starka formen gör att laget ligger långt ner i tabellen. Med femton poäng efter sjutton spelade matcher ligger laget endast en plats ovanför motståndet Oilers, trettonde plats. Alltså näst sist i Western Conference. Coyotes har inte säsongens bästa defensiv. Med femtiosex insläppta mål har Coyotes släppt in tredje flest mål i Western Conference. En målskillnad på 45-56 ger ett snitt på 5,94 mål per match.

Bortaplan har inte gett den bästa utdelningen. Med sju poäng efter nio bortamatcher är Coyoters Western Conference tionde bästa bortalag. Med en statistik på tre segrar, varav en efter övertid/straffar, sex förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 24-30. Det ger ett snitt på sex mål per match.
Coyotes fem senaste bortamatcher har det slutat med tre segrar och två förluster. Noterbart är att två matcher har slutat över 5,5 mål och två har stannat på exakt fem.

Coyotes kommer till spel utan:
D. Moss

Säsongens andra möte:
Den första matchen spelade Coyotes som hemmalag. Även hemmalaget vann matchen i en målrik tillställning med slutresultatet 7-4.
På lagens tio senaste möten har det slutat med tre segrar för Oilers och sju för Coyotes. Noterbart är att fem matcher har slutat över 5,5 mål och tre matcher har stannat på exakt fem.
På lagens fem senaste matcher i Edmonton har det slutat med en seger för Oilers och fyra för Coyotes. Noterbart är att lagens två senaste möten har slutat över 5,5 mål i Edmonton.

Två försvars svaga lag ställs mot varandra.
Båda lagen släpper in otroligt mycket mål och är dom två lag som släpper in andra och tredje flest mål i Western Conference. Det ställs två målvakter mot varandra som inte heller har imponerat märkvärdigt under säsongen. Dubnyk gjorde däremot säsongens match senast mot Canucks vilket ökade hans självförtroende markant och statistik.
Två lag som gillar fartfylld hockey och framförallt Oilers som kör anfall är bästa försvar. Problemet är bara att lagens försvarsspel är otroligt svagt och målvakterna är inte seriens bästa för stunden.
Båda lagen trivs i att spela målrikt mot varandra och säsongens första möte slutade med hela elva mål!  Lagens två senaste matcher i Edmonton har slutat över 5,5 mål och i dom sex senaste mötena har det slutat med minst sex mål i fem av dessa.
Båda lagen är i stort sett skadefria vilket bör ge oss den bästa kvalitéen som är möjlig att begära.

Med två lag som verkligen är i behov att börja ta segrar igen och två lag som inte imponerar i försvarsväg ses överspelet som värdet i matchen. Coyotes försvarsspel höll nollan sist men kan laget följa upp med sånt stabilt målvaktsspel två matcher i rad. Men offensiven imponerande och med fem mål på tjugotre skott ger självförtroendet ett rejält lyft.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,02 hos Betsafe.