Back to back för Ducks som fortsätter sin resa genom Kanada och ska nu ta sig an Western Conference bottenlag som är i form av Edmonton Oilers på bortais. Ett hemmalag som inte alls går speciellt bra för tillfället och har en defensiv som inte går i lås medan offensiven är något positivare. Får vi en målglad tillställning som alltid när Oilers är ett av lagen på banan?

  • MatchEdmonton Oilers – Anaheim Ducks
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,20 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 17/2, 03,00

Hemmalaget Oilers har inte alls rosat marknaden trots att nya ”Grettsky” McDavid är tillbaka i laget. Det blev återigen en förlust och slutresultatet tillskrevs 2-1 till Winnipeg Jets efter straffar med Oilers som hemmalag.
Förlusten var Oilers sjunde på lagets tio senaste, 3-6-1 och formen går inte att skryta med.
Inte helt oväntat har det lett till att samtliga lag i Western Conference har passerat klubben som nu befinner sig på jumboplats med ynka femtio inspelade poäng efter femtiosju omgångar. Upp till närmsta lag är det tre pinnar och upp till slutspel är det för många, hela tjugotvå poäng.
Oilers absoluta svaghet är lagets defensiv. Med hundrasjuttioen insläppta mål är det överlägset flest och med målskillnaden 143-171 snittas lagets matcher på 5,50 mål.

Oilers kommer till spel utan:
T. Purcell (spelar ev inatt)
O. Klefbom
R. Nugent-Hopkins
A. Ference

edmonton_200x200 V.S anaheim_ducks_200x113

Ducks har lyft sig betänkligt och går i närmaste lag som tåget i dagsläget. Laget är back to back efter att ha besegrat Calgary Flames med 6-4 på bortaplan under gårdagskvällen och tog sin åttonde seger på dom tio senaste matcherna, 8-1-1.
Poängsviten har lett till att Ducks har klättrat och rest sig uppåt i tabellen i en hiskelig fart och ligger i dagsläget på en femte plats i Western Conference med sextiofyra poäng på kontot efter femtiofem omgångar.
Den största anledningen till att Ducks ligger där laget ligger är att offensiven äntligen har börjat harmoniserat. Av lagets tio senaste matcher har Ducks mäktat med att göra fyrtio mål. Det vill säga ett snitt på fyra mål framåt per match.

Ducks kommer till spel utan:
J. Gibson (spelar ev inatt)
S. Horcoff
C. Stewart
C. Stoner

Två möten tidigare under säsongen.
Det har resulterat i en bortaseger vardera för lagen. Först vann Oilers på bortaplan med 4-3 efter förlängning. Något som följdes upp med en Ducks seger med 1-0.
Lagens tio senaste möten har slutat med  tre segrar för Oilers och sju för Ducks. Noterbart är att sex av dessa tio matcher har slutat över 5,5 mål.

Full fart som vanligt när Oilers spelar?
Oilers med ligans absolut svajigaste försvarsspel. Ett otroligt ungt och talangfullt lag, men med alldeles för mycket vilja framåt och med tanke på att laget är ett bottenlag så har klubben inte heller dom tunga spelarna man behöver för att nå slutspel. Med hundrasjuttioen insläppta mål är det flest i Western Conference och det passar verkligen inte mot ett Ducks som har fått ångan ordentligt med åtta segrar av dom tio senaste matcherna och har dessutom gjort hela fyrtio mål på dessa matcher.
Det talar inte för mindre målsnålt när Ducks är back to back då Oilers kommer gå på offensiven och det kommer öppna upp för en händelserik matchbild.
Slutligen spelar lagen oftast målrikt mot varandra. Ett av två möten den här säsongen har passerat över 5,5 mål och sex av lagens tio senaste bataljer har gjort samma sak.
Att vi får hela 2,20 på över 5,5 mål sett till skadelägen, form och tabellsituationen är nästan ofattbart.
Mitt spel blir därför över 5,5 mål till 2,20 hos Unibet.