Inatt möts ett riktigt formsvagt lag och ett relativt formsvagt lag i Edmonton. Minnesota Wild kommer på besök och har allt i världen att spela för medans Edmonton redan verkar ha gått på semester. Jag tror att detta odds kommer droppa en aning till matchstart.

  • Match: Edmonton – Minnesota
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 2.13 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/4, 03.35

Edmonton har tagit semester sista veckorna verkar det som. Laget har nu fem raka förluster och på dessa har man lyckats skaffa målskillnaden 4-17. Formen är alltså allt annat än god. Att man har haft problem med målskyttet denna säsong är för mig lite förvånande. På pappret har man ett gäng unga och talangfulla lirare som mycket väl bör kunna producera en hel del mål, men det är som inte stämmer. Jag tror det största problemet är att man har för många unga spelare som måste bära laget. Tittar man på deras besättning av forwards så består deras två första linor av bara ynglingar där den äldsta är Sam Gagner och är född 1989. Kvalité har man framåt, men som jag skrivit tidigare så väger man fördmodligen lite lätt i vissa situationer och även saknar lite rutin för att klara av att leda ett lag på den här nivån. Backsidan är inte heller den bästa och det är nåt man måste förbättra till nästa säsong. Edmonton är visserligen starkare på hemmaplan än vad man är på resande fot, men samtidigt är formen såpass dålig att jag inte förstår hur man kan stå som favoriter ikväll. Att man sedan har det svårt för Minnesota gör inte saken lättare och dessutom har man förlorat båda säsongens möten hittills. Oilers saknar Ales Hemsky, Eric Belanger och Andy Sutton.

Minnesota är ett lag som jag gillar, framförallt när de spelar på hemmaplan. Ikväll får de dock åka till Edmonton, men man bör ändå ha goda chanser till att plocka med sig två viktiga poäng i kampen om att säkra slutspelsplatsen. Laget har nu i början av april plockat in Jason Pominville som förstärkt laget enormt framåt med bland annat sitt vassa skott. Minnesota är annars ett lag som har en brutalt bra topline och bakom den femman har man flertalet spelare som i mitt tycke är aningen underskattade Då pratar jag om blandat annat spelare som Pierre-Marc Bouchard, Matt Cullen och Jared Spurgeon. Dessutom har man Jonas Brodin på backen som har varit otroligt bra sedan han kom tillbaka från sin skada. Formen har varit bättre i Minnesota, det ska man inte sticka under stol med, men man har trots allt spelat ganska bra även om inte tvåpoängarna trillat in på löpande band. Senast fick man välfötjänt ta en seger igen efter att ha slagit tillbaka Calgary med 4-3. Motivationen bör också spela in en hel del då man inte har säkrat en slutspelsplats ännu. De senaste säsongerna har man som sagt haft ganska enkelt mot Edmonton och vunnit 8 av de 10 senaste mötena inbördes. Minnesota saknar Dany Heatley och Zenon Konopka. Jag tycker det är lite av fel favorit ikväll. Minnesota har mer att spela för och Edmontons form är under all kritik.

Edmonton is 0-5 SU in its last 5 games
Edmonton is 8-15 SU in its last 23 games at home
Minnesota is 7-3 SU in its last 10 games on the road
Minnesota is 12-2 SU in its last 14 games when playing Edmonton
Minnesota is 6-1 SU in its last 7 games when playing on the road against Edmonton 


Motivationen bör märkas och framförallt att man är ett bättre lag än Edmonton. Jag tycker vi har fått fel favorit och oddset lär droppa några punkter fram till matchstart. Jag spelar Minnesota ML till 2.13 med 6 units hos Pinnacle.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden