Edmonton Oilers har fortsatt problem och idag tar men emot rutinerade Detroit Red Wings. Lyckas man vända sin negativa trend eller utnyttjar Detroit det på bästa sätt?

  • Match: Edmonton – Detroit
  • Speltips: Edmonton flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 2.30 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/11, 03.05

Edmonton går fortsatt tungt. Man har som jag sagt kanske ligans mest talangfulla lag, men man har också svårt att få till det. Om det beror på att man är överskattade, orutinerade eller hårt skadedrabbade vet jag inte. Förmodligen är det en liten blandning av alla tre. Överskattade kanske man är för att man varit ett såpass talangfullt lag i många år nu utan att ha fått utdelning. Jag menar, med så många höga draftval man haft de senaste åren så ska man absolut vara ett slutspelslag just nu. Orutinerade vet man om att dem är. De är unga och är humörspelare. I medgång går det bra, men i motgång kan man sammanfatta det med ett ord, käpprätt. Det var samma sak förra säsongen när de hade en dålig period och förlorade det mesta. Just nu har man fyra raka förluster och det blir inte lättare av att man har en hel del killar på skadelistan. Taylor Hall, Justin Schultz, David Perron, Jesse Joensuu, Ryan Smyth och Tyler Pitlick är alla ur spel till kvällens match. Detta gör att jag kommer välja ett skottspel istället för en vinnare. Att Edmonton ska skjuta flest mål ser jag som högst troligt. På hemmaplan har Oilers vunnit skotten i samtliga fem matcher hittills och idag har man dessutom mycket skador, vilket konstigt nog brukar vara positivt för skott. Ett gäng viktiga spelare borta som förmodligen gör att anfallsspelet inte klickar fullt ut och istället kommer man välja den enkla vägen för att skapa målchanser, in med pucken på mål och gå på retur. Hemma är man alltid spelförande och försöker spela underhållande hockey. Mer än så behövs inte skrivas.

New York Islanders v Edmonton Oilers

Detroit spelade igår och vann med 4-3. Den här säsongen har man spelat ett väldigt ojämnt spel. Man är ett lag som gärna drar ner på tempot. Laget är dessutom ganska rutinerat och man har som sagt en hel del äldre spelare i truppen. Tempot kanske inte då blir det bästa, men man är fortfarande ett högklassigt lag. Man spelade som sagt så sent dom igår och är idag back-to-back vilket gör att laget kanske kommer vara lite avvaktande. Jag räknar fortfarande Detroit som favoriter i den här matchen och var länge inne på att spela Detroit ML till lite drygt två gånger pengarna, men avstår då jag ser att Peter Mrazek kommer att vakta kassen. Även det ser jag som positivt för skotten då Edmonton kanske väljer att slänga in pucken en extra gång. Den här säsongen har Detroit endast vunnit skotten i 4 av 14 matcher vilket säger en hel del om det skeva oddset här idag.


Jag tror som sagt att Detroit kommer vinna denna match. Man är rutinerade och kommer ta vara på minsta lilla Oilers-misstag defensivt och gå på kontring. Lite som Toronto gjorde, men inte kanske lika rakt på mål. Oddset sitter lite fel här och det ska vi ta vara på. Jag spelar 6 units på Edmonton flest skott på mål till oddset 2.30. Detta kan ni hitta hos Bwin.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden