Edmonton tar idag emot Anaheim i en match som inte har så stor betydelse. Det enda som betydder någonting är om Anaheim ska behålla sin plats och ranking inför slutspelet. Idag kommer vi testa en målvaktsspecial på en av de startande målvakterna.

  • Match: Edmonton – Anaheim
  • Speltips: Jonas Hiller under 28.0 räddningar
  • Odds: 1.75 @ Betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 7/4, 02.05

Edmonton har återigen gjort en ganska misslyckad säsong. Eller den är riktigt dålig får man väl säga. Oilers har de senaste säsongerna samlat på sig en drös med tidiga draftval pågrund av trader och dåliga slutplaceringar. Däremot har man inte fått ut det man vill trots den stora potenial man har. Man har dock haft väldiga problem med skador, men det är inget man ska skylla på. Till dagens match har man återigen ingenting att spela för förutom att leka av sig säsongen inför hemmafansen. Tempot i deras matcher har varit ganska lågt de senaste matcherna om man tittar på det spelmässiga. Man tar det gärna när man vinner puck och kör gärna inte ihjäl sig framåt. Man är även lite loja i sitt spel med puck och söker hellre en fin passning istället för att skjuta. Idag möter man ett av de bästa lagen i ligan och då kommer det krävas mer än att glida på en skridsko. Oilers är normalt sett inte ett lag som skjuter mycket och för matcherna. Det ska man inte vara idag heller. Mot just Anaheim har man haft det svårt under de senaste åren där man bara vunnit två matcher på de tio senaste. Skottsnittet framåt i dessa matcher är inte mer än 25.5 skott/match heller. Jag skulle tippa på att man hamnar nånstans mellan 25-30 skott och då har vi ett grönt spel här idag. Tittar man historiskt så har Edmonton tagit sig över 28 skott två gånger på de tio senaste mötena.

jons hillller

Anaheim är klara för slutspel sedan länge, men det innebär inte att man inte har nånting att spela för. Man spelar för att behålla rankingen till slutspelet och det kan bli viktigt i slutändan, även om det kanske inte känns just livsviktigt för spelarna. Anaheim är ett av de bästa lagen denna säsong och möter idag ett av de sämre, som dessutom inte har något att spela för. Jag hoppas och tror att Anaheim kommer ha kontroll på matchbilden under den största delen av matchen för då kommer inte Oilers ens att skjuta 28 skott framåt. Dagens spel riktar vi därför på antal räddningar på Ducks målvakt Jonas Hiller. Jag har lite respekt för Oilers offensiv och därför tror jag att Ducks kommer behöva anfalla under hela matchen för att hålla undan för Edmonton målmässigt. De möttes dessutom i Edmonton för drygt en vecka sedan och då var det spel mot ett mål och skotten slutade 51-23 till Ducks fördel. Ducks har ett snitt på 28.7 skott emot sig och det är helt okej. Jag räknar som sagt med att Edmonton skjuter nånstans mellan 25-30 beroende på matchbild och jag tror inte heller att Ducks klarar att hålla Oilers utanför målprotokollet.


Anaheim räknar jag med att de är spelförande och då har jag svårt att se Edmonton få iväg såpass många skott som gör att det kommer knäcka dagens lina. Mitt spel blir därför Jonas Hiller under 28.0 räddningar till oddset 1.75. Spelet finner ni hos betsson och spelas med en insats på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden