Vi rör oss mot Memphis och kvalet till ATP turneringen. I sista kval omgången möter Ebden från Australien Reynolds från USA. Ebden som har blivit en stabil ATP spelare och som har en ganska hög kapacitet. Reynolds är en spelare som håller till på Challenger nivån och kval till ATP turneringarna. Det är skillnad på kapaciteten på spelarna och spelar dom som dom brukar och ”ska” så har vi en klar vinnare.

  • Speltips – Ebden att vinna matchen
  • Liga – ATP Memphis
  • Odds – 1.80 @ bwin
  • Units – 5/10
  • Spelstopp – 18.30
Matthew Ebden från Australien har blivit lite av en favorit för mig. Han har en hög kapacitet och när han får ut den så kan han pressa riktigt bra spelare. Han har en bra första serve som sätter han i fördel i duellerna och får även gratis poäng på den. Om han skulle förbättra sin andra serve så skulle han klättra mycket på rankningen då han möter lite bättre spelare så kan han förlora på grund av några lösa andra servar. Han har en bra forehand där han hittar snäva vinklar och sedan avgör vid nätet där han har riktigt bra kvalité. Han hade ett mini uppehåll före förra turneringen i San Jose där han var riktigt seg i första matchen men gick vinnande ur den då han höjde sig dom två andra seten. Nu när han har fått någon match tror jag det är bättre kvalité på hela hans spel och han kommer att vara bra idag.
Reynolds från USA är en spelare som mestadels håller till på Challenger nivån och kval till ATP turneringarna. Han kan komma till semifinaler i Challenger men brukar ha svårt att vinna mot top 100 spelare och det är just Ebden. Dom besitter ett mycket högre tempo än han och det är det som brukar bli problemet till slut i matcherna. Han har en rätt okej serve men resten har sämre kvalité än Ebden. När bollen väl är i spel så kommer nog misstagen att komma då Reynolds kommer på defensiven och då han inte har bra passer slag så kommer han ha det svårt då Ebden kliver fram på nätet.
Ebden vinner för att han är en mycket bättre spelare i grunden och han kommer nog ge lite mer för att komma in i turneringen och få bra matchträning och komma i matchform. Detta ska han ta.
Lycka till!
/Lidde