Och då börjar även Allsvenskan i innebandy närma sig sitt slut i och med att det här är den näst sista omgången. Även ett Stockholmsderby mellan två lag som har olika mycket att spela för. När även grundkapaciteten talar för så blir valet enkelt till ett bra odds.

 

  • Match: Duvbo-Älvsjö
  • Spel: Duvbo
  • Odds: 1,65 @ Svenska Spel
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.30 16/3

Duvbo (28p -13 ms) kan spika sitt allsvenska kontrakt via en seger hemma i Löthallen då man i nuläget har ett försprång på 4 poäng ner till Gävle som befinner sig under strecket. Älvsjö (18p -55 ms) har 7 poäng upp till närmsta lag ovanför strecket och är alltså klart för nedflyttning med två omgångar kvar.

Med andra ord, inga större diskussioner om vilka som verkligen behöver samtliga poäng ikväll. Duvbo vann även det här mötet innan nyårsskiftet med 5-3.

Älvsjö fick det, precis som väntat, svårt redan från start och bortsett från någon vinst lite här och där så kunde man tidigt se att man inte var något lag för Allsvenskan. Man har en tunn trupp och brister i många delar av spelet där framförallt produktionen framåt inte har varit något att hurra över.

Duvbo däremot har gjort en fullt godkänd säsong som nykomlingar och man kan alltså säkra sitt mål denna fredagkväll. Tyvärr så har man agerat något ojämnt till och från, då man har blandat skalper mot topplag med bottennapp, framförallt på bortaplan, mot lag man ska kunna slå.

Tuff bortamatch mot topplaget Team Thoréngruppen uppe i Umeå senast, man spelade jämnt långt in i matchen innan motståndarna kunde rycka i den sista perioden. Man har dock visat upp en bra nivå nu på slutet.

För Älvsjös del är det frågetecken på David Bergman, tvåa i lagets interna poängliga med 26 poäng. Duvbo ställer upp med det bästa laget man har. Det rapporteras om bra träningar i veckan.

Tyvärr så är Svenska Spel det enda bolaget som har släppt något odds på den här matchen men 1,65 var mer än vad jag hade förväntat mig. Motivationen och att man är det bättre laget i grunden talar för hemmalaget.

/Puyol