Bottenmöte i den Skotska högstaligan mellan jumbon Dundee och 10:e placerade Ross County. Ett av lagen visar fin form för dagen och jag tror man vinner här då man känns betydligt vassare än motståndarna. Häng på!

Dundee – Ross County
Spel: Ross County 0, +0.5 (Asian Handicap)
Odds: 2.25 @ Pinnacle
Insats: 6/10

Spelstopp: 20.45

Dundee som är jumbo i ligan är helt ur form för dagen då man är uppe i 10 raka ligamatcher utan seger. 7 av dessa har slutat med förlust och de övriga 3 har alltså slutat oavgjort. Man har i de två senaste ligamatcherna förlorat borta mot Hearts med 1-0 och spelat 0-0 hemma mot Kilmarnock. Båda dessa lagen ligger på platserna precis ovanför Ross County som Dundee möter här. Man har ingen stark offensiv och 14 mål på 24 matcher talar sitt tydliga språk, man har överlägset sämsta offensiven i serien. På sin hemmaplan har man resultatraden 1-2-8 och målskillnaden 8-21. Det är knappast något som skrämmer och nu ställs man mot ett Ross County som spelar helt okej på bortaplan och som har en helt okej form för dagen. Det blir återigen en tuff match för Dundee som måste ta poäng i matcher som denna…

Ross County har som sagt fin form för dagen med 5 raka utan förlust varav 3 av dessa matcherna har slutat med seger. Man visade riktigt fin lagmoral senast när man låg under hemma mot Hearts med 1-2 men Ross County lyckades kvittera på tilläggstid i den matchen så man kommer med fullt självförtroende till den här matchen. På bortaplan trivs man helt okej och resultatraden 3-5-5 är helt okej för att vara ett bottenlag. Bortaformen är riktigt bra då man har 2 segrar och 1 oavgjord i sina 3 senaste matcher på bortaplan. Man kryssade mot 7e placerade Dundee Utd och segrarna kom mot nästjumbon St Mirren (1-4) och seriens näst bästa hemmalag Hibernian (0-1). Så Ross County är riktigt starka i sitt bortaspel för dagen och jag tycker man ska ha riktigt bra chans mot jumbon Dundee!


Richard Brittain är Ross Countys bäste målskytt,
ordnar han segern åt oss tro?

Dundee får tillbaka Gary Harkins från avstängning här men man har fortsatt lång skadelista i laget. Man saknar Stephen O’Donnell, Davide Grassi, Carl Finnegan, Mark Kerr och Jamie McCluskey som alla är skadade.
Ross County har frågetecken Ivan Sproules medverkan i matchen här. Men positivt för laget är att Stuart Kettlewell är tillbaka från skada nu!

Lagen har redan mött varandra en gång tidigare den här säsongen på Dundees hemmaplan och då vann Ross County med 1-0. Året före blev det 1-1 i första matchen och i den andra matchen vann Ross County med 2-1 så Ross County har haft lätt för Dundee på deras hemmaplan den senaste tiden! Tvåan måste testas här!