kevinJames Duckworth fick ett WC till ATP Washington. Han är en högst kapabel servare och möter idag en annan storservare med bristande returer. Detta bäddar för att Duckworth kan plocka några gratis games.

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Washington
  • Match: James Duckworth – Kevin Anderson
  • Spel: Över 9,5 i första set.
  • Odds: 1,80 @ unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 23.30

 

Australiensaren är född 92 och har tagit enorma kliv senaste åren. James är en äkta hardcourt-spelare och det finns många likheter mellan honom och landsmannen Bernard Tomic.  Båda har en bra förstaserve, de presterar som allra bäst i Australien och andra underlag än hardcourt är mycket obekväma.

Att han dessutom fått ett wildcard medan motståndaren Kevin Anderson gått långt i två raka turneringar, har två längre resor, och har två Masters-turneringar framför sig gör inte förutsättningarna jättebra för sydafrikanen. Han är allt som oftast ödmjuk inför uppgiften, men skulle han någon gång gå ut med lite sämre inställning så är det idag.

Duckworth är, med sina mått mätt, i kalasform. Australiensaren kvalade in till Wimbledon, tog sig till andrarundan i Bogota, final i en amerikansk challenger och nu spelar han återigen i andra omgången av en ATP-turnering. En mycket bra månad för en spelare rankad 150.

Med tanke på omständigheterna kan vi utgå från att Duckworth åtminstone kommer att hänga i med i första set. I första set kommer han ha energi och fräscha armar. Om han skulle förlora första lär orken gå ur honom.

När James Duckworth mött andra storservare senaste året har resultatet i första set varit:

Daniel Brands 4-6

Denis Istomin 7-6

Samuel Groth 7-6

Nu är Kevin Anderson något vassare än ovannämnda spelare, men samtidigt finns är det mycket som talar för att han inte går 100 idag.