Det första speltipset från helgens bataljer i Svenska Cupens andra gruppspelsomgång blir en intressant dubbel där de två rivalerna ifrån Skåne kombineras. Båda lagen inledde tävlingssäsongen på bästa tänkbara sätt med varsin seger och kan inte se hur man inte ska fortsätta på det temat under lördagen. 7/10 units investeras!

  • Matcher: Torslanda – Helsingborg & Ängelholm – Malmö FF
  • Spel: Helsingborg & Malmö FF 
  • Odds: 1,86 @ Unibet 
  • Insats: 7/10 
  • Spelstopp: 8/3, 13:00

Torslanda – Helsingborg – 2 (1,35)

Båda lagen lyckades som sagt i förra helgen vinna sina respektive matcher, men som var två helt olika typer av historier. Helsingborg gjorde det man skulle, om än väldigt knappt, när man besegrade Ljungskile med 1-0 på ”hemmaplan” i Höör. Torslanda å andra sidan stod för en skräll när man besegrade Syrianska med samma resultat. De båda lagen står alltså på helt samma poäng och målskillnad när man tar sig an varandra under lördagseftermiddagen. Torslanda, som förra året åkte ur Division 1 och nu ska spela ett snäpp längre ner, har en relativt ung och oerfaren trupp.

Roar Hansen hade troligtvis hoppats på att sportchefen Jesper Jansson skulle lyckats bättre på Silly Season-marknaden under vintern. Imad Khalili har lånats ut i ett halvår och May Mahlangu har försvunnit till Göteborg medan det alldeles nyss blivit klart att skadebenägna Walid Atta går till BK Häcken. Att hamna innanför topp 4 kommer bli en tuff utmaning, vilket betyder att Svenska Cupen är en turnering man måste ta på allra största allvar för att nå spel i Europa, då det är pengar man är i stort behov av. Att avancera vidare ifrån gruppen ska inte vara några som helst problem för skåningarna med tanke på att det är Torslanda och Syrianska kvar att möta, och att ta sin andra raka seger på lördag ska man bara göra. Man åker upp till Göteborg med bästa tänkbara startelva förutom Jere Uronen som under landskamp med Finland dragit på sig en skada. Det finns tillräckligt med kvalité i truppen för att man ska vinna den här fajten med ett par bollar.

HIF

Ängelholm – Malmö – 2 (1,38)

Tidigt inpå tävlingssäsongen råkar Ängelholm ha ett tajt spelschema vilket kan ställa till det. Så sent som i tisdags var man på Tele2 Arena och spelade en tuff match mot Hammarby där slutresultatet blev 0-0 trots man var en man mer i nästan 45 minuter. Inför den matchen där jag tipsade om dubbelchansen på Jocke Perssons manskap skrev jag även om det ekonomiska läget som gör att man trots hemmaplan spelar i Malmö. Nu väntar ett helt annat motstånd än vad man ställdes mot sist och kan inte tänka mig att man lyckas åka ifrån med någon poäng här.

Svenska mästarna inledde den långa tävlingssäsongen 2014 på ett perfekt sätt när man besegrade Degerfors med 7-1. Man visade upp ett betydligt rakare spel än vad man hade under Norlings tid. Därför kom man till massvis med målchanser och hade faktiskt bud på fler mål än vad slutresultatet talar om. Om man fortsätter att spela på en liknade nivå som i senaste helgen kommer man utan problem besegra lördagens motståndare, som egentligen är ett sämre lag än Degerfors. Spelplatsen är densamma som mot Ängelholm så inga förändringar på den fronten heller. Man har ett avbräck vilket nämligen är Markus Rosenberg som visserligen endast spelade tio minuter mot Degerfors. Simon Thern ska nu vara helt återställd från sin skada, men oklart om han tar Erik Johanssons plats på innermittfältet då han stod för en bra prestation i senaste matchen.

MFF

                                                                                                               

Spelar på att Helsingborg besegrar Torslanda (1,35) samt att Malmö gör detsamma mot Ängelhom (1,38). Dubbeln ger 1,86 där 7/10 spelas. 

/Mikel