nieminen Lukasz Kubot gjorde succé i Wimbledon, men har sedan dess inte haft en siffra rätt. Hans normala styrkor har förvandlats till svagheter och när han möter en så pass solid spelare som finnen Jarkko Nieminen blir det tufft. I första omgången har jag letat upp en säker dubbel.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: US-Open
  • Match: Kubot – Nieminen & Bedene – Tursunov
  • Spel: Nieminen & Tursunov
  • Odds: 1,63 @ ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19:00

 

Polacken tog sig till kvartsfinal i Wimbledon och ställdes mot landsmannen Janowicz. Man skulle kunna tro att resan han gjorde i England skulle bära med sig något positivt, men det blev en omvänd reaktion. Efter Wimbledon har Kubot åkt ut i första omgången i ATP Hamburg. Han föll i kvalet både till Montreal och Cincinnati – som kronan på verket åkte han på storstryk mot en formsvag Nicolas Mahut i förturneringen till US-Open.

Ingenting går hans väg just nu. I normala fall ser vi en aggressiv serve&volley-spelare men en stor skicklighet framme vid nätet. I dagsläget han Kubot inget självförtroende varken vid nät eller vid returspelet. Att han skulle slå Jarkko Nieminen i första omgången håller jag i stort sett som otänkbart.

Nieminen gör mycket sällan direkt dåliga insatser. Man vet alltid vad man får av finnen och särskilt i grandslams. Han vinner de matcher han ska vinna och förlorar mot bättre motstånd. Nu när hardcourt-säsongen dragit igång igen ser man tydliga tendenser att Nieminen tänkt att vässa formen. Han besegrade Roger-Vasselin mycket behärskat i Cincinnati och plockade även ner comebackande amerikanen Mardy Fish.

Dimitry Tursunov har varit ruskigt bra på hardcourt i år. Veteranens framgångar han kommit lite i skymundan, men faktum är att ryssen har 18-5 på hardcourt (utomhus) under 2013 där förlusterna kommit emot Berdych, Petzschner, Isner, Del Potro och Melzer. Sponant så känns det inte som att Aljaz Bedene, som mer är en grusspelare, passar in i den kategorin och med tanke på den sjukt vassa formen Tursunov har just nu så lär detta gå som på smort.

Dubbeln Nieminen (1,33) & Tursunov (1,22) betalar 1,62