Dags för säsongens första NHL-dubbel. Jag kommer kika närmare på matchen mellan Pittsburgh som tar emot Carolina. Sedan kommer det även bli ett skottspel mellan Toronto – Colorado. Oddset kommer bli ganska fint och insatsen blir den normala när det gäller NHL.

  • Match: Pittsburgh – Carolina & Toronto – Colorado
  • Speltips: Pittsburgh ML + Över 59.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 2.46 @ Betsafe 
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/10, 01.05

Pittsburgh – Carolina 1 ML (1.49)
Carolina Hurricanes v Pittsburgh Penguins, Game OnePens har startat riktigt stabilt och har två raka segrar. I dessa matcher har det varit ett otroligt kontrollerat spel och det är jag nästan lite förvånad över med tanke på hur det såg ut i slutspelet förra säsongen. Marc-Andre Fleury har även han visat upp ett spel som han inte hade under slutspelet. Nu har han varit riktigt bra, men det brukar han i och för sig vara under grundserien. Däremot har man inte släppt till så många målchanser ännu. I ledning är man som vanligt och är väldigt svåra att bryta igenom. Kris Letang saknas vilket gör att en del offensiv försvinner, men samtidigt blir man stabilare bakåt och kvaliéen framåt finns ändå när man har spelare som Sidney Crosby och Evgeni Malkin. Pittsburgh har vunnit 7 av de 10 senaste mot Canes och dessutom fem raka på hemmais. Pens inkasserar sin tredje raka inatt.

Carolina har även dom öppnat helt okej med en vinst och en förlust i sudden. Nu är det dags för första bortamatchen och det är mot ett av ligans bästa lag. Canes har ett ganska fint lag framåt, men har ändå på nåt vis genom åren haft svårt att producera mål. Ett annat problem är deras defensiv som inte alls är något vidare. Man släpper till mycket skott mot sig och när man då möter ett av de vassaste lagen offensivt så krävs verkligen en hundraprocentig insats om man ska gå segrande ur detta. Cam Ward är med all sannolikhet tillbaka i kassen. Canes har ingen vidare defence och lägg då dessutom till att man saknar lagets två bästa backar, Tim Gleason och Joni Pitkänen. Jag tror Canes förlorar ännu en gång i Pittsburgh.

Toronto – Colorado Över 59.5 skott (1.65)
Hemmalaget har spelat riktigt bra hittills och har tre raka segrar. Jag tror dessutom att man har riktigt fin chans till att ta sin fjärde raka idag, men kommer ändå lägga fokus på ett annat spel. Toronto har hittills spelat oerhört roliga matcher. Det är full fart framåt och som vanligt inte alls någon koll bakåt. Totalt antal skott i de tre första matcherna är 75,  65 och 78. Senast var första matchen hemma och då sköt man hela 42 skott själva och jag tror Torontos spela kommer var likadant på hemmaplan som det var förra säsongen. Då hade man betydligt högre skottsnitt offensivt  än vad man hade på resande fot. Nu har man gått framåt och har dessutom en vassare offensiv. Skott emot sig får man alltid ganska många, även om jag inte tror att det behövs överdrivet många ikväll då Leafs själva kan fixa stor del av linan. Det är ett hawaii-hockeylag utan dess like. Otroligt kul att kolla på. Man bör klara linan även denna natt.

Colorado är också lite av ett hawaii-lag. Det var man förra säsongen och starten hittills har inte visat någon större ändring. Dagens skottlina har man klarat i båda matcherna hittills och nu möter man det offensivaste lag man mött under hela säsongen. Räkna med att spelet kommer bölja fram och tillbaka. Toronto kommer säkert vara spelförande, men Colorado kommer vara livsfarliga i sina kontringar. Offensivt är Avalanche riktigt bra, men likt Toronto så har man en del problem bakåt.Man spelade dock ganska bra defensivt senast mot Nashville, men det är lite skillnad att möta Toronto på bortaplan. Man lever också mycket på sin målvakt Semyon Varlamov och tillåter då motståndarna att ta fler skott , förmodligen för att man litar väldigt mycket på honom. Ända lilla orosmolnet här att det historiskt sett inte varit överdrivet mycket skott inbördes, men samtidigt så har man mötts alldeles för sällan för att kunna göra en jämförelse. Jag litar på inledningen hittills och tror det blir en böljande match igen.


Dubbeln känns faktiskt riktigt bra och dessutom är oddset ganska fint. Pens ska vinna på hemmaplan med det lag man har. Toronto mötte Ottawa för ett par dagar sedan och då blev det 78 skott. Nu möter man Colorado som även dem är lite av ett hawaii-lag och det bör bli lite av samma matchbild. Jag spelar dubbeln Pens ML + över 59.5 skott till oddset 2.46. Insatsen blir 6 units och spelas hos Betsafe.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden