Idag tänker jag titta närmare på en dubbel till kvällens/nattens NHL-hockey. Det kommer bli en favoritbetonad dubbel i matcherna San Jose – Dallas och Chicago – Nashville. Ni vet säkert mina tips redan nu, men här är en text om det. Den första matchen har spelstopp 22.05 ikväll medans Chicago – Nashville startar 01.05 inatt.

  • Match: San Jose – Dallas & Chicago – Nashville
  • Speltips: San Jose ML + Chicago ML
  • Odds: 2.31 @ Bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 7/4, 22.05 & 8/4, 01.05

San Jose – Dallas 1 ML (1.50)
Sharks går som tåget för tillfället och är nu uppe i sju raka segrar. Den här säsongen har man aningen varit ett medgångs- eller motgångslag. Man har haft sviter på flera matcher under hela säsongen, både i den positiva och negativa trenden. Nu är man dock riktigt stabila bakåt, något som man också varit under hela säsongen på hemmaplan. Hemma i Shark Tank är laget en maktfaktor. Tittar man också på de tio senaste inbördes mellan lagen så har San Jose vunnit sju av dem och dessutom gjort hela 40 mål, vilket är otroligt bra. Den här gången har man bara mötts en gång och de mötet var i i Dallas där också Stars stod som segrare med 3-1. Jag är ganska säker på att man söker revansch och nu när man är i såpass bra form så ska det inte vara några problem. Hemma har man vunnit 14 av 19 matcher denna säsong. Jason Demers borta i Sharks, annars inga nämnvärda avbräck.

Dallas har nog gett upp om att ta sig till slutspel. Visst, hoppet lever man säkerligen på litegrann, även fast det rent praktiskt blir svårt att nå en plats. De har på senare tid gett upp flera viktiga spelare och på det sättet har ledningen visat att man inte kommer ta sig till slutspel. Brenden Morrow, Jaromir Jagr, Derek Roy och även Thomas Vincour. Laget är fortfarande ett helt okej lag. Det är alla i NHL, men på senare tid har det offensiva spelet sett aningen trubbigt ut och man lever mycket på att Kari Lehtonen ska storspela. Dallas har tagit ungefär lika många poäng hemma som borta så det spelar ingen större roll, men med tanke på att Sharks är i toppform och dessutom är riktigt starka hemma så tror jag att San Jose kommer plocka två poäng här. Allt kan hända, men ikväll känns det inte som att någonting talar för Dallas.

San Jose is 5-0 SU in its last 5 games
San Jose is 5-0 SU in its last 5 games at home
San Jose is 7-2 SU in its last 9 games when playing Dallas
San Jose is 4-1 SU in its last 5 games when playing at home against Dallas
Dallas is 2-4 SU in its last 6 games 

Chicago – Nashville 1 ML (1.54)
Hawks bara kör. Ungefär det skulle räcka för motvering. Chicago har varit otroligt stabila under hela säsongen och det är en stor skillnad mellan dessa lag om man ska jämföra spelare för spelare. Hawks har en riktigt bred trupp och många spelare som kompletterar varann bra. Man har tre riktigt bra femmor där man har splittat på Patrick Kane och Jonathan Toews för att bredda truppen. Och att det inte har funkat är det svårt att säga. Nu har man dessutom spetsat truppen ytterliggare genom att man plockat in Michal Handzus. Jag ska inte säga spetsat truppen, men man har breddat truppen ännu mer, även om hans säsong inte varit optimal hittills. Man har mött Nashville tre gånger denna säsong och vunnit samtiga matcher. Dessutom har man ett övertag i antal skott på mål med 97-64. Det är en ganska stor skillnad på bara tre matcher och det visar också att man spelmässigt är överlägsna Nashville. Man möttes senast igår i Nashville och då vann Chicago med 1-0. Patrick Sharp och Dave Bolland saknas för Chicago.

Nashville började säsongen riktigt bra, något som jag var helt fel ute på i början då jag spelade emot dem ett flertal gånger, och lyckades vinna en hel del matcherl. Man vann mycket tack vare Pekka Rinne och den stabila defensiv man hade. Nu har man välförtjänt rasat i tabellen och ligger på en tolfte plats i Western Conference, hela 22 poäng bakom ledande och dagens motståndare Chicago. Deras trupp är mycket tunn och framförallt är det offensiven som sviker. Inte så konstigt heller med tanke på att man tappade flera offensiva kuggar inför den här säsongen och dessutom inte ersatt dem med något speciellt. Man är också extremt svaga på bortaplan, men ett helt okej hemmalag. Så såg det även ut förra säsongen och det har inte blivit någon större skillnad. Man har faktiskt bara vunnit 5 av 20 bortamatcher denna säsong och jag har då svårt att se dem rubba ett av NHLs bästa lag. Saknar Colin Wilson och har ett frågetecken för Gabriel Bourque. Om jag ska vara ärlig så spelar Nashville den tråkigaste hockeyn i hel NHL.

Chicago is 18-6 SU in its last 24 games
Chicago is 11-4 SU in its last 15 games at home
Chicago is 4-1 SU in its last 5 games when playing Nashville
Chicago is 13-6 SU in its last 19 games when playing at home against Nashville
Nashville is 1-5 SU in its last 6 games
Nashville is 0-5 SU in its last 5 games on the road


Dubbeln ger 2.31 och det känns riktigt bra. Båda lagen ska vinna och trots att jag vet att folk inte gillar att spela låga ML-dubblar så känns den här stabil. Jag spelar San Jose ML + Chicago ML till 2.31 hos Bet365 med en medelinsats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden