Det kommer bli en dubbel till lite över dubbla degen inatt. Ett litet specialspel i matchen mellan Boston och Toronto som kommer dubblas med vinnaren av Washington – Florida.

  • Match: Boston – Toronto, Washington – Florida
  • Speltips: Boston flest skott på mål (regular time) + Washington ML
  • Odds: 2.16 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/3, 01.05 på båda

Boston – Toronto Bruins flest skott på mål (1.33)
Hemmalaget får stå som favoriter här, både att vinna matchen och skotten. Boston är oerhört stabila såväl i det defensiva som i det offensiva. På hemmaplan är man alltid starka och man bör vara revanschsugna sedan den snöpliga förlusten senast mot ett för tillfället formstarkt Washington. Hemma i TD Garden ska man ha bra chans mot ett Toronto som spelade så sent som igår. Jag kommer dock välja att Boston ska vinna skotten av ett par enkla anledningar. Först och främst så vinner Boston nästan skotten i varenda match och framförallt på hemmaplan där man också för spelet. Just på hemmaplan denna säsong har man vunnit skotten i samtliga nio matcher denna säsong och att det ska bli något undantag ikväll har jag svårt att se. Boston har vunnit skotten i 4 av sina 5 senaste matcher medans Toronto har samma siffror fast ur förlorande synpunkt. Emot Toronto så har Boston vunnit skotten i 9 av de 10 senaste matcherna.

Boston shots off: 32.55
Boston shots def: 27.35
Boston shots off against Toronto 10 games: 33.4
Toronto shots off: 27.54
Toronto shots def: 31.83
Toronto shots off against Boston 10 games: 26.3

Washington – Florida 1 ML (1.62)
Capitals  har ångat igång rejält och tog en riktigt stark seger mot Boston senast efter att ha hämtat upp ett 0-3 underläge. Lagets tre största stjärnor Nicklas Bäckström, Alex Ovechkin och Mike Ribeiro har blivit bättre och bättre och det är en orsak till att man börjat vinna igen. En annan är självklart förra årets slutspelsfantom Braden Holtby som nu mot Florida gör sin elfte raka start och det är ett fint tecken på att han är i riktigt bra form. Florida har det tungt med skador för tillfället. Man saknar målvakten Jose Theodore, tre ordinarie backar och dessutom kanske fyra av sina bästa forwards. Florida är ingen höjdare för tillfället och jag tror att när man dessutom är bortasvaga så kommer det bli för tufft att åka till ett pånyttfött Washington. Capitals har dessutom haft det relatvit enkelt sista åren mot Florida. Man har vunnit sex raka på hemmaplan mot Panthers och totalt 7 av de 10 senaste. Skadeläget, formen och hemmastyrkan går till Washington inatt.

————————————————————————————————————-

Dubbeln ger 2.16 hos Bwin och det spelar jag med 6 units. Tycker det är ganska bra betalt och jag tycker den har riktigt god chans att sitta.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden