Återigen ska jag gå på ett litet specialspel där vi fokuserar mer på matchbild än ett specifikt resultat. Spelet är lagt hos Bwin med tanke på att de är ett av få bolag som erbjuder den marknaden. Den ena matchen det handlar om är NY Islanders mot Pittsburgh och den sista matchen i dubbeln blir i St Louis – Nashville.

  • Match: NY Islanders – Pittsburgh & St Louis – Nashville
  • Speltips: Pittsburgh flest skott på mål (regular time) + St Louis flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.71 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/2, 01.05 & 02.05

NY Islanders – Pittsburgh Flest skott på mål Pens (1.45)
Pittsburgh är ett av NHLs mest skottglada lag och har dessutom varit det under många år. När Dan Bylsma tog över i Pittsburgh så utvecklade han Pens spel till ännu mera ”dump and chase” vilket gör att man trycker fast motståndarna i försvarszon ofta. Blir det inte en dump så blir det spel efter kanterna och nästan så fort man kommer in innanför zon så avlossas skott mot mål, antingen för att göra mål direkt eller för att gå på retur. De sista matcherna har man också kommit igång rejält offensivt och både Sidney Crosby och Evgeni Malkin har börjat producera. Att man utöver dessa två har skottglada forwards som James Neal, Tyler Kennedy och dessutom backen Kris Letang gör inte saken sämre. Mycket av Pittsburghs spel bygger på att man ska skapa tryck i anfallszon runt motståndarnas kasse. Mot just Islanders har man man vunnit skotten i 8 av de 10 senaste matcherna, varav en har slutat oavgjort. Pittsburgh har dessutom vunnit skotten i samtliga matcher denna säsong förutom den första matchen mot Philadelphia då den slutade oavgjort. Efter det har de varit skottgladast i alla matcher. Pittsburghs defensiv bygger också på att man har offervillga forwards och backar som täcker många skott. Islanders har förlorat skotten i 6 av 8 matcher denna säsong. Fortsätter Pens på samma spår så vinner man skottstatistiken idag med.

Pittsburgh skottsnitt offensivt denna säsong: 32.0
Pittsburgh skottsnitt defensivt denna säsong: 26.78
Pittsburgh skottsnitt offensivt vs Islanders under 10 matcher: 34.8

Islanders skottsnitt offensivt denna säsong: 28.63
Islanders skottsnitt defensivt denna säsong: 32.0
Islanders skottsnitt offensivt vs Pittsburgh under 10 matcher: 27.5

St Louis – Nashville Blues Flest skott på mål Blues (1.18)
Här har vi en riktig lågoddsare, men det känns även fel att sätta högre då Preds offensiv är under all kritik. Blues ångar på hemma i St Louis och vinner oftast skotten mot de flesta lagen där. Deras offensiv är riktigt bred och man har tre femmor som skapa tryck i anfallszon. Blues har vunnit skotten i 6 av 8 matcher den här säsongen och flera gånger med ett stort handikapp. Mot Detroit i öppningsmatchen slutade det hela 36-14 och då är Nashville ett bra mycket sämre lag offensivt. Senaste gången Preds var på besök här så fick man iväg fjuttiga 13 skott på tre perioder. Nashville har förlorat skotten i samtliga matcher förutom den första matchen då man vann med 34-28 mot Columbus. Preds spel går ut på att lita på Pekka Rinne i buren och försöka få motståndarna att ta dåliga avslut. Förmodligen är det enda sättet Nashville funkar på som lag i och med att de är totalt värdelösa framåt. Nashville har endast vunnit skotten 2 matcher på de 10 senaste mellan lagen.

St Louis skottsnitt offensivt denna säsong: 31.25
St Louis skottsnitt defensivt denna säsong: 21.63
St Louis skottsnitt offensivt vs Nashville under 10 matcher: 31. 4

Nashville skottsnitt offensivt denna säsong: 22.13
Nashville skottsnitt defensivt denna säsong: 27.38
Nashville skottsnitt offensivt vs St Louis under 10 matcher: 25.1

Ger denna dubbel riktigt bra chans och vi kör 6 units till oddset 1.71 hos Bwin. Preds skottsnitt vs Blues går inte att jämföra med tanke på att dagens lag är av såpass mycket sämre kvalité offensivt än vad de har varit de två senaste säsongerna.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden