Jag har hittat en intressant dubbel till nattens NHL. Det kommer bli en vinnare som känns riktigt bra och ett litet specialspel som även det känns riktigt bra. Matcherna är Anaheim – Dallas och San Jose – Minnesota.

  • Match: Anaheim – Dallas & San Jose – Minnesota
  • Speltips: Anaheim ML + San Jose flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 2.14 @ bwin
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 4/4, 04.05 & 04.35

Anaheim – Dallas 1 ML (1.53)
Ducks går som tåget, även om formen trappats ner en aning om man ska jämföra med deras första del av säsongen. Däremot inte sagt att man inte är starka fortfarande, för det är man. På hemmaplan har man dessutom vunnit 13 av 17 matcher denna säsong. I målet har man antingen Jonas Hiller eller Viktor Fasth och det spelar egentligen ingen större roll vem man väljer för dagen då båda har varit riktigt bra, framförallt den sistnämnda. Man har framförallt en kedja som har producerat och det är deras topline med Corey Perry-Ryan Getzlaf-Bobby Ryan. De har varit otroligt bra som vanligt och är ett ständigt hot framåt så fort de är inne på isen. Man mötte just Dallas för två dagar sedan och vann då på bortaplan med 4-0. Det är självklart Dallas och deras trades de senaste dagarna som gör detta spelet till möjligt. Man har tydligt gått ut med att man inte räknar att ta sig till slutspel när man de sista veckorna slängt iväg spelare som Jaromir Jagr, Derek Roy, Brenden Morrow och även Michael Ryder för lite mer än en månad sen. Det är inga dåliga avbräck och även fast man fått in lite nya spelare så är de flesta mer av den talangfulla sorten och ännu inte riktigt blommat ut. I vilket fall så känns det som att Dallas mer eller mindre gett upp. Chansen finns såklart fortfarande, men då tror jag inte man skulle släppa såpass tongivande spelare bara sådär. Ducks slog dem relativt enkelt borta och man bör även ta  två poäng på hemmaplan. Inget av lagen har några nämnvärda avbräck förutom de spelare i Stars som har blivit bortbytta.

San Jose – Minnesota Sharks flest skott på mål (1.40)
Sharks är inne i en imponerande form för tillfället. Man är uppe i fem raka segrar och det är framförallt på hemmaplan som man är ett hot. Idag tycker jag att man är rätta favoriter och ska vinna matchen, men samtidigt så är Minnesota ett underskattat lag och kan störa de flesta. Jag kommer dock att välja ett spel som känns aningen säkrare och det blir att Sharks ska vinna skottstatistiken. Något som man oftast gör när man spelar hemma i Shark Tank. Förra säsongen var man brutalt bra och var ett av ligans skottgladaste lag, vilket man är denna säsong också, även om det inte varit lika många skott. Denna säsongen har man vunnit skotten i 12 av 17 hemmamatcher. Tittar man inbördes på de 10 senaste matcherna mellan dessa lag så har San Jose vunnit skotten i nio raka  matcher. Sharks skjuter mer på hemmaplan och släpper till mindre skott. Dessutom har Minnesota ett lägre skottsnitt framåt på bortaplan och man släpper till mycket fler skott. Förutsättningarna kan inte bli bättre här och bara hoppas att det går rätt väg också.

San Jose shots off: 31.09
San Jose shots def: 28.80
San Jose shots against Minnesota last 10 games: 36.5
Minnesota shots off: 28.60
Minnesota shots def: 28.29
Minnesota shots against San Jose last 10 games: 24.9


Dubbeln ska ha en bra chans att sitta och jag ger den en medelinsats. Ett normalt Anaheim tillsammans med ett normalt Sharks så sitter den utan problem. Bwin erbjuder oddset 2.14 och jag spelar 5 units på detta.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden