Jag kommer köra en medelinsats på två vinnare i de tidiga matcherna. Match nummer ett är den som spelas mellan Pittsburgh – NY Islanders och match två är Philadelphia – Boston.

  • Match: Pittsburgh – NY Islanders & Philadelphia – Boston
  • Speltips: Pittsburgh ML + Boston ML
  • Odds: 2.47 @ Bwin
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 30/3, 18.05

Pittsburgh – NY Islanders 1 ML (1.43)
Visst, oddset är lågt, men med den form som pingvinerna har för tillfället så är det svårt att gå emot dem. Man är just nu uppe i 14 raka vinster varav 11 av dem är efter ordinarie tid. Jag kommer dock köra på ”säkra” sidan ikväll. Evgeni Malkin gjorde comeback senast och vilken fart man fick i laget. Förut när han varit skadad har man haft svårt att få igång någon annan femma än förstafemman med Crosby-Dupuis-Kunitz, men nu med Malkin tillbaka så verkade det ge en injektion till hela laget. Man körde över Winnipeg och det kändes som att det var närmare 6,7-0 än ett första mål för Jets. Idag möter man ett motstånd som faktiskt gått helt okej denna säsong med tanke på att det Islanders vi pratar om. De har chansen på slutspel och dessutom tre raka vinster, men idag tar deras vinststreak slut. Pens går för rekordet i antal vunna matcher i rad och Islanders på hemmaplan med Malkin och nyförvärvet Brenden Morrow i lineupen lär bara vara ett stopp på vägen. De har också haft det lätt för Islanders de sista åren och senast NYI gästade Consol Energy Center så slutade det 6-1 till Pittsburgh. Blir säkert inte lika stora siffror idag, men en vinst ska man absolut lösa. Iginla har inte anlänt till Pittsburgh ännu och Paul Martin respektive Kris Letang saknas med skador. Pittsburgh har dessutom 11 raka hemmasegrar.

Pittsburgh is 5-0 SU in its last 5 games
Pittsburgh is 5-0 SU in its last 5 games at home
Pittsburgh is 15-5 SU in their last 20 games when playing NY Islanders
Pittsburgh is 14-2 SU in their last 16 games when playing at home against NY Islanders

Philadelphia – Boston 2 ML (1.73)
Bostons odds har gått ner de senaste timmarna, men Bwin står fortfarande kvar på godkända 1.73. Flyers har det tungt för tillfället och krisen är enorm för Pennsylvania-laget. På hemmaplan är man dock rätt så starka, men idag tror jag inte ens det kan rädda dem. Man ligger alltså näst sist i Eastern Conference och ett slutspel är långt borta just nu och med 15 matcher kvar så blir det oerhört tufft att ta igen den platsen med tanke på att man är så brutalt dåliga på bortaplan. Idag spelar man hemma mot ett av ligans jobbigaste och tyngsta lag. Bostons lag är komplett ända bakifrån Tuukka Rask/Anton Khudobin fram till siste forward. På senare tid har man haft det lite tyngre, men samtidigt har man en såpass bra grund att stå på att man gör det helt okej ändå. Idag möter man ett Flyers som är i djup kris. Man har svårt att göra mål och släpper in alldeles för många mål. Ilya Bryzgalov övertygar inte och är lätt ligans mest överbetalda spelare. Jag tror Bostons extremt tighta defensiv kommer göra det svårt för Flyers att ta sig in på kassen och då ska man vinna detta för Bryzgalov ska inte kunna hålla Flyers kvar i matchen. Philadelphia lider dessutom av ett par tunga skador och fick sista matchen ytterliggare två namn på skadelistan. Danny Briere, Marc-Andre Bourdon, Braydon Coburn, Andrej Meszaros, Matt Walker och kanske även Nicklas Grossman saknas. Boston har haft lätt mot Flyers de sista matcherna inbördes och vunnit fyra raka. Jag tror man löser en vinst även ikväll.

Philadelphia is 1-5 SU in its last 6 games
Boston is 17-8 SU in its last 25 games on the road
Boston is 10-1 SU in its last 11 games when playing Philadelphia
Boston is 5-0 SU in its last 5 games when playing on the road against Philadelphia


Dubbeln betalar 2.47 hos Bwin och det tar jag med 5 units. Jag tycker båda ska vinna, och tror även man löser det efter ordinarie tid, iallafall Pittsburgh. Vi hoppas på det bästa och kom ihåg att det är tidigt spelstopp.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Glad Påsk!

/Heden