Här kommer en lågoddsardubbel till nattens NHL där båda ska ha mycket stor chans att vinna. Det handlar om två lag som har stor motivation och behöver vinst för för att vinna sin division respektive ta sig till slutspel.

  • Match: Boston – Tampa Bay & Detroit – Nashville
  • Speltips: Boston ML + Detroit ML
  • Odds: 2.15 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 26/4, 01.35

Boston – Tampa Bay 1 ML (1.45)
Bostons form är under kritik. Det är tur att även Montreal har tappat formen som är det lag som jagar Boston i kampen om Northeast Division. Det är dags för Boston att vända trenden och man bör ha mycket fin chans ikväll. Varför tror jag så då när Boston form är såpass dålig? De har ett bättre och stabilare lag rakt igenom vilket visar sig på tabellen då det skiljer hela 19 poäng mellan lagen. Boston har haft problem att göra mål på slutet och man har hållt sig runt 2-3 mål/match, och det håller inte i längden. Däremot har man skapat mängder av målchanser i ett flertal matcher nu och det känns bara som en tidsfråga innan det lossnar. Inatt möter man ett lag med ett försvarsspel som man kan sammanfatta med ett ord, kaos. Puckar studsar verkligen åt alla håll och det gör det inte lättare att man har en målvakt i Anders Lindbäck som har en spelstil som verkar gå ut på en sak stoppa pucken och släppa returer. Boston är starka framför mål och kommer förmodligen ta vara på ett par returer och då ska man vinna detta.

Tampa Bay är inget bra lag enigt mig. Tittar på individuellt så har man två spelare och nästan ingenting bakom dessa herrar. Martin St Louis och Steven Stamkos ligger etta respektive tvåa i NHLs poängliga. Laget ligger näst sist i Eastern Conference. Det visar lite hur det övriga laget är. Tampas form är dålig den med och trots att man vann senast så tror jag inte att man fortsätter i den trenden. Laget är svagt på bortaplan och Stamkos har inte varit i det slag han brukar, ryktas om att han spelar med smärta pga en gammal skada. Det här ska man inte vinna mot ett övertaggat gäng björnar.

Detroit – Nashville 1 ML (1.48)
Red Wings har allt i egna händer om de ska ta sig slutspel eller inte. Vad vore ärligt ett slutspel utan klassiska Detroit? Visst, Detroit har inte varit några övermän denna säsong, men deras motståndare ikväll från Nashville har varit ännu sämre.  Wings spelade igår och slog tillbaka Kings i  en match som man också var klart bäst i. Skulle man ta en poäng mer än Columbus idag så är man klara för slutspel. Formen är god i Detroit och trots att man bara vunnit 3 av de 5 senaste matcherna så har det varit fina insatser. Man har hållit motståndarna utanför deras egna box i försvarszonen, men har inte fått in pucken framåt. Lägen har man dock skapat och mot ett uselt Nashville släpper man max in två mål och då vinner man matchen. Ett tänkbart spel är också över 2.5 mål för Detroit, men plockar dem som vinnare istället.

Nashville har ett uselt lag rakt igenom. Man har Shea Weber, Mike Fisher och Pekka Rinne. Sedan är det väldigt tunt, framförallt i offensiven. Jag tror inte det blir lättare av att man saknar flera viktiga spelare. Preds har varit ett lag som levt på sin stabila defensiv kryddat med Rinne i buren. Nu verkar man dock slutat spela bakåt och inte ens Rinne kan rädda dem från att släppa in mål längre. Ikväll väljer också att satsa på en av NHLs sämsta målvakter. Det finns ett par stycken i NHL som håller låg klass och Nashvilles Chris Mason finns verkligen med på den listan. Han är dessutom en väldigt liten målvakt. Tittar vi på siffror så har han bara vunnit 1 match av 9 denna säsong och hans procent ligger på mindre smickrande 84.8. Något säger mig att ett dåligt Nashville tillsammans med en kass målvakt inte ska kunna stoppa ett Detroit som behöver alla poäng man kan få.


Dubbeln bör ha bra chans att sitta. Det är låga odds på respektive seger, men båda är klassen bättre än sina motståndare och dessutom har man all motivation i världen. Jag spelar 6 units på Boston ML + Detroit ML till oddset 2.15 hos William Hill.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden