Löning och en massa NHL-matcher på schemat. Jag tänker idag faktiskt köra en dubbel på två vinnare. Det blir en liten analys av Toronto – Columbus som kommer avslutas med en genomgång av matchen St Louis – Minnesota. Det luktar hemmasegrar lång väg.

  • Match: Toronto – Columbus & St Louis – Minnesota
  • Speltips: Toronto ML + St Loios ML
  • Odds: 2.59 @ Nordicbet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 26/11, 01.05 & 02.05

Toronto – Columbus 1 ML (1.57)
Idag känns det lite som att halva Sverige spelat på Toronto att vinna under ordinarie tid och det är just vid såna här matcher som känns så självklara på förhand som det oftast går åt skogen. Idag tror jag dock att Toronto kommer att vinna med tanke på vilka problem Blue Jackets har. Toronto är riktigt bra den här säsongen, vilket man visat gång på gång mot både bra och dåligt motstånd. Man är ruggigt effektiva och har två målvakter som står på huvet nästintill varenda match. Spelet tror jag inte kommer hålla under 82 matcher, men just nu är det fortfarande riktigt bra. Formen har man haft nästan under hela säsongen och man har ännu inte fått någon stor svacka. På hemmaplan har man vunnit 9 av 12 matcher denna säsong.

phil-kessel1

Columbus startade säsongen riktigt bra och länge trodde man väl också att de kunde vara med och slåss om en slutspelsplats, men känslan säger ändå att truppen är lite för tunn. Just nu har man problem med både form och skador. Man har haft lite svårt att få in pucken under de senaste matcherna, men det har förmodligen också att göra med alla skador man har på viktiga spelare. James Wisniewski, Brandon Dubinsky, Marian Gaborik och Cody Bass är alla skadade. Nathan Horton väntar fortfarande på comeback. Det är inga dussinspelare man får ställa av. Det finns en chans att de två förstnämnda kan delta i kvällens match även om den inte är stor. Tror ändå på hemmastarka Toronto löser detta.

Columbus is 3-10 SU in its last 13 games
Columbus is 2-8 SU in its last 10 games on the road
Columbus is 2-3-1 SU in its last 6 games when playing on the road against Toronto
Toronto is 6-1 SU in its last 7 games at home

St Louis – Minnesota 1 ML (1.65)
Blues ångar på i normal fart. Man är otroligt starka och kan framförallt spela som ett lag. Målvakerna, backbesättningen och alla forwards har visat varför man är ett topplag tillsammans med en duktig coach. Frågan denna säsong är dock 0m man äntligen kommer att lyckas i ett slutspel. Chansen finns och  speciellt när Alexander Steen fortsätter att ösa in poäng. Oddset kanske inte är alltför högt med tanke på att Minnesota också är ett riktigt stabilt lag just nu. Men hemmastyrkan avgör här. Blues är starka hemma där man vunnit 10 matcher på 13 försök hittills.

steen_1103090c

 

Statsen talar absolut för hemmalaget här. Minnesota är riktigt bra, men jag förväntar mig en tight match där Blues tar initiativet med tanke på deras styrka hemma. Minnesota är dessutom klart svagare på resande fot där man bara vunnit 5 av 11 matcher. Hemma har man samma stats som St Louis, dvs 10-1-2 som innebär att de bara förlorat två matcher under ordinarie tid på 13 spelade. Jämför man trupper så är det ganska lika, men håller ändå Blues snäppet över Wilds här. St Louis har en bredare trupp än Minnesota och bör också kunna utnyttja det med tanke på hemmafördelen. Mitt spel blir Blues ML här.

St. Louis is 5-1 SU in its last 6 games
St. Louis is 6-1 SU in its last 7 games at home
St. Louis is 5-0 SU in its last 5 games when playing Minnesota
St. Louis is 7-2 SU in its last 9 games when playing at home against Minnesota


Ja, dubbeln känns bra som jag brukar skriva. Toronto möter ett skadedrabbat Columbus som är ute på på en lång roadtrip. Det ska bara vara vinst för Maple Leafs. St Louis har stor fördel av hemmais och det är den stora anledningen till vinst där. Jag spelar dubbeln Toronto ML + St Louis ML till oddset 2.59. Insatsen blir lite under medel, 4 units och spelet står klart högst hos Nordicbet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden