Dubbeln räddade upp Rangers brutalt dålig match emot Flyers och till nattens NHL har jag hittat en spelvärd dubbel igen. Denna gång gäller det matcherna New Jersey – Washington och Winnipeg – Pittsburgh.

  • Match: New Jersey – Washington & Winnipeg – Pittsburgh
  • Speltips: New Jersey ML + Pittsburgh ML
  • Odds: 2.86 @ Ladbrokes
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 26/1, 01.05 & 02.05

New Jersey – Washington 1 ML (1.67)
Devils
har öppnat starkt med två segrar och veteranen Martin Brodeur har varit fenomenal med sin något udda stil i kassen. Jag tycker egentligen inte att New Jersey är något vidare lag, men i det här spelet är det Washington som är ännu uslare för tillfället. Caps har öppnat brutalt dåligt och offensiven hackar som den även gjorde långa stunder förra säsongen. Nånting verkar inte stå rätt till i Washington. Dessutom har inte Braden Holtby levt upp till sina förväntningar. Nu ska man alltså möta Devils som öppnat riktigt bra. Devils är bra defensivt och det är där man vinner sina matcher också. De kommer förmodligen inte bjuda Washington på speciellt många lägen och i och med att Capitals offensiv inte verkar funka så gör Devils fler mål än Washington idag. Att New Jersey är ett starkt hemmalag är heller ingen nyhet. Mot Capitals har man vunnit 13 av 18 senaste mötena på hemmais. Adam Henrique saknas och Martin Brodeur är bekräftad i kassen hos Devils. Capitals startar förmodligen med Holtby och Brooks Laich missar matchen. Washington spelade även igår natt så de har fått en kort vila.

Winnipeg – Pittsburgh 2 ML (1.71)
Winnipeg
har gjort lite vad man förväntade sig av dem. Man fick stryk i första matchen mot Ottawa innan man åkte till Boston och var ordentligt tillbakatryckta långa stunder, men lyckades ändå grisa till sig en poäng. Sedan slog man Washington senast genom återigen ett bra målvaktsspel av Ondrej Pavelec. Just den här Pavelec har dock genom åren haft det extremt tungt mot Pens. Han har spelat 11 matcher mot pingvinerna och endast vunnit en av dem och har totalt en räddningsprocent på 85,8 på dessa matcher. Sanningen är att Winnipeg och Atlanta (innan dem bytte namn) alltd har haft svårt för Pittsburgh. Pens har vunnit 15 matcher av de senaste 17 mot Winnipeg/Atlanta. Att man ska få det lättare ikväll har jag svårt och se.

Pittsburgh har öppnat bra, förutom senaste matchen mot Toronto som var lite av en katastrof. Det var lite för omständigt och varken Malkin eller Crosby kom till sin fulla rätt. Sidney Crosby gjorde dock sin klart bästa match hittills och det var kul och se. Evgeni Malkin har dock sett lite vilsen ut med hans och James Neals nye kedjekamrat Erci Tangradi. Idag byter man ut Tangradi mot Tyler Kennedy och det känns inte mer än rätt. Tangradi har varit osynlig och Kennedy är en bättre spelare. Något som funkat fantastiskt bra är Pens powerplay där man gjort 5 mål på 13 försök, men även varit bud på fler. Man har alltså en första powerplay-formation med James Neal-Kris Letang-Evgeni Malkin-Sidney Crosby-Chris Kunitz, den är det inte många som slår. Pittsburgh är såpass bra offensivt att man ska åka sönder Winnipeg. För ett bättre lag är man.

————————————————————————————————————–

Dubbeln känns helt okej och dubblar spelar jag oftast med en medelinsats på 5 units. Ni får oddset 2.86 hos Ladbrokes och det hugger jag på.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden