Kommer återigen gå in på ett litet specialspel när det gäller skott. Jag kommer titta närmare på suveräna Chicago mot Columbus och den avslutas med matchen Pittsburgh – Tampa Bay.

  • Match: Chicago – Columbus & Pittsburgh – Tampa Bay
  • Speltips: Chicago flest skott på mål (regular time) + Pittsburgh flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.96 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 25/2, 01.05 & 01.35

Chicago – Columbus Hawks flest skott på mål (1.35)
Chicagos form kan man inte säga någonting dåligt om för tillfället och nu är man uppe i 17 raka matcher utan förlust under full tid. Columbus känns väl lite bättre än förra säsongen och ändå ligger man sist i hela ligan. Var lite inne på att ta Chicago ML istället för flest skott på mål, men en förlust kommer allt närmare, även om mycket inte talar för det idag. På hemmaplan kommer man föra spelet och de sista fem matcherna man spelat som också varit på just hemmaplan så har man vunnit skotten i fyra av dem, med god marginal också. På de sista sju matcherna totalt har man vunnit skotten i sex av dem. Mot just Columbus har det varit rätt jämnt i skotten genom åren, men samtidigt så har inte Chicago varit så bra som man är nu. Tror både man vinner skotten och matchen ikväll, men väljer det förstnämnda. Columbus offensiv har varit under all kritik under sista matcherna, men man saknar också ett par riktigt viktiga kuggar offensivt.

Chicago shots off: 30.76
Chicago shots def: 28.00
Columbus shots off: 26.33
Columbus shots def: 28.94

Pittsburgh – Tampa Bay Pens flest skott på mål (1.45) 
Hemmalaget får ikväll klara sig utan en av sina största stjärnor Evgeni Malkin, men trots det så ska man ha ett övertag skottmässigt. På hemmaplan är man alltid det spelförande laget och skapar chanser. Emot just Tampa Bay har man haft det lätt för i skottstatistiken de senaste matcherna. På de tio senaste matcherna mellan lagen så har Pittsburgh vunnit skotten i nio av dem. Endast i en av matcherna har man varit under 30 skott. Under säsongen så har Pittsburgh vunnit skotten i 14 av 18 matcher och bara förlorat två gånger. De övriga två har slutat oavgjort. Att man saknar Malkin ikväll tror jag inte har någon större betydelse för skotten då man alltid är spelförande oavsett. Tror även Tampa kommer lägga sig på defensiven då man spelade så sent som igår. Dessutom släpper man till relativt många skott emot sig och det har blivit sämre de sista matcherna. Pittsburgh vinner skotten ikväll med.

Pittsburgh shots off: 30.89
Pittsburgh shots def: 27.44
Pittsburgh shots off against Tampa 10 games: 37.0
Pittsburgh shots def against Tampa 10 games: 24.4
Tampa shots off: 27.53
Tampa shots def: 31.12

——————————————————————————————————————-

Dubbeln ska ha fin chans att sitta och den får som vanligt 6 units till oddset 1.96 hos Bwin. Den känns riktigt bra.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden