Crosby gjorde jobbet igår och nu känner jag mig manad till att reka en dubbel till nattens NHL. Jag har hittat en stark vinnare som jag kommer lägga ihop tillsammans med ett handikapp. Det handlar om matcherna St Louis – Nashville och Philadelphia – NY Rangers.

  • Match: St Louis – Nashville & Philadelphia – NY Rangers
  • Speltips: St Louis ML + Rangers +1.5
  • Odds: 2.15 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 25/1, 02.05 & 01.05

St Louis – Nashville 1 ML (1.60)
St Louis har gjort en klart godkänd start med två vinster av tre möjliga. Jag såg inte sista matchen mot Chicago, men enligt highlights och stats verkar det som man gjort en bra match, trots förlust. Däremot de matcherna man spelade innan och vann mot Detroit respektive Nashville så spelade man riktigt bra. Detroit fullkomligt körde man över i premiären på hemmaplan med hela 6-0. Och det är just på hemmaplan man ska vara som bäst. Förra säsongen vann man hela 30 matcher av 41 på hemmaplan och förlorade endast 6 stycken efter full tid. Man visade att mot Detroit att man återigen blir starka på hemmaplan. I den andra mötte man Nashville och vann tillslut efter straffar, men borde ha avgjort innan om man tittar på chanserna man hade. Pekka Rinne i Preds var fenomenal och utan honom hade Blues vunnit detta. Varför det gick så långt som till förlängning var för att Blues tog alldeles för många onödiga utvisningar. Spelet har sett bra ut både framåt och bakåt. Man har släppt 21,67 skott och skjutit 36,33 skott framåt i snitt, vilket tyder på klar dominans. Förväntar mig inget annat ikväll heller. Blues ska vinna detta.

Predators har ännu inte förlorat i full tid, vilket jag tycker är lite märkligt ändå med tanke på att laget ser aningen tunt ut. Man klarar väl sig säkert på ett ganska bra powerplay och en bra målvakt. Att man ska orka stå emot ett hemmastarkt Blues återigen har jag dock svårt att se eftersom man var utspelade i spel fem mot fem när man spelade hemma för några dagar sen mot just samma motstånd. Blues kommer säkerligen skjuta uppemot 34-35 skott ikväll medans Nashville kanske får nöja sig med typ 25. Blues är starka hemma och normalt är Preds ett svagare bortalag än hemmalag.

Philadelphia – NY Rangers +1.5 Rangers (1.34)
Flyers lider av tunga skador och har redan innan en dålig målvakt. Rangers är ett stabilt lag rakt igenom där Gaborik och Nash var på hugget igår. De har även haft lätt för Flyers sista åren. Tror Rangers vinner, men för att få upp oddset på Blues så lägger jag till Rangers +1.5 till 1.34.

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/01/speltips-philadelphia-ny-rangers-241/ 

—————————————————————————————————————————————-

Med tanke på att det är en dubbel sänker jag insatsen 5 units, men ser den ändå som riktigt bra. Blues ska klara av att vinna, dessutom när man får en sudden och en straffläggning på sig. Rangers ska inte förlora mot ett skadedrabbat Flyers med två mål eller fler. De är ett lag som spelar tighta matcher ch låter förmodligen inte Flyers dra ifrån om de skulle hamna i underläge. Bet365 erbjuder 2.15 på dubbeln.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden