Idag ger vi oss in i skottspelens väg igen. Att analysera en framtida matchbild och försöka se hur spelet ska se ut är något som är väldigt kul. Till nattens matcher jag har hittat en dubbel som känns riktigt bra. Den här gången blir det inte en över-/undermarknad, utan vi ska utse två lag som vinner skottstatistiken ikväll.

  • Match: Florida – Chicago & Toronto – Anaheim
  • Speltips: Chicagor flest skott på mål + Anaheim flest skott på mål
  • Odds: 1.96 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/10, 01.35 & 01.05

Florida – Chicago: Chicago flest skott på mål (1.40)
Hemmalaget
Florida har haft det tufft denna säsong. Laget på pappret ser faktiskt ganska roligt ut om man ska titta på spelare för spelare. Man har ett par unga killar som är riktigt spännande, bland annat Alexander Barkov som kommer få en lysande framtid. Men hur spelar laget då? Man försöker vara ett offensivt lag som spelar med hög fart och inte tänker så mycket bakåt. I egen zon verkar man inte alls tänka ibland och det är väl där lagets stora problem börjar. Man är otroligt virriga i egen zon och låter motståndarna komma enkelt till skott. Det lär också säkerligen bli så när regerande mästarna från Chicago kommer på besök. Man verkar även ha ett litet problem till denna säsong och det är att möta tight spelande lag som t ex. LA, Nashville och Minnesota. Panthers har svårt att komma till skott och letar rena lägen alldeles för ofta istället för att bara smälla på trissan mot målvakten. Chicago är riktigt bra defensivt och även här bör de få problem.

Chicago är Chicago och är ett av ligans stabilaste lag, trots att man kanske i  långa stunder har en tendens att se måttligt roade ut på planen så är man farliga framåt nästan hela tiden. Skott produceras alltid och man har även tre kedjor framåt som kan göra det. Den här säsongen har man skjutit över 31 skott i snitt per match och det får anses som helt okej. Det ska räcka mot ett Florida som har svårt att komma till mot stabila defensiva lag. Chicago är väldigt vassa bakåt samtidigt som man har ett anfallsspel. Det är väl en av anledningarna till att man är ett stabilt topplag. Historiskt sett så har det varit klasskillnad i skottstatistiken mellan dessa lag där Chicago vunnit skotten i 9 av de 10 senaste matcherna och ett snitt som skiljer dem med 14 skott per match. Man vinner skotten inatt också.

Toronto – Anaheim: Anaheim flest skott på mål (1.40)
Maple Leafs har definitivt börjat tappa lite form
sen den frejdiga starten de hade, såväl resultat- som spelmässigt. I början var man riktigt bra. Man skapade mängder med chanser framåt, men ju längre tiden har gått så har anfallsspelet klickat mindre och mindre. Mål har man fortfarande gjort en hel del, men chanserna och den där fartfyllda hockeyn man spelade i början är lite som bortblåst. Ett problem har man haft hela säsongen och det är att man släpper till väldigt många skott mot eget mål. Den här säsongen har man fått 40, 37, 36, 32, 38, 37, 31, 33 och 36 skott emot sig som har träffat mål. Som minst alltså 31 skott, det säger en del om att de kommer få svettas ikväll också.

Corey+Perry+Minnesota+Wild+v+Anaheim+Ducks+z7DF2hr0nGNl

Anaheim fortsätter att dominera offensivt och producerar både mål och en massa chanser. Deras skottsnitt denna säsong ligger på höga 37.63 skott per match. Den siffran kommer de givetvis inte att hålla så hög under hela säsongen, men när de har det där sköna ”flowet”  i sig så är det väl bara att fortsätta tro att de kommer ha samma fart idag. Historiskt har faktiskt Ducks haft svårt att skapa chanser mot Toronto, men idag  känns det som annorlunda förutsättningar. Anaheim skjuter mest i ligan och Toronto är ett av lagen som släpper till klart flest lägen i hela ligan. Det känns som en given vinst i skottstatsen för Ducks denna kväll.


Det enda lilla orosmomentet är väl att de spelar på bortaplan, men tycker ändå matchbilderna ska skilja sig såpass mycket idag att båda de ovan nämnda ska vinna sin statistik. Jag spelar dubbeln Chicago flest skott på mål + Anaheim flest skott på mål till oddset 1.96 hos Bwin. Spelet gäller under ordinarie tid. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden