Spelstopp kl 19.05 idag då den första matchen i dubbeln blir ett spel  från Consol Energy Center och matchen mellan Pittsburgh och New Jersey. Den andra matchen spelas inatt kl 01.05 mellan Toronto och Boston. Det blir en liten annorlunda dubbel och jag kommer lägga fokus på skott på mål.

  • Match: Pittsburgh – New Jersey & Toronto – Boston
  • Speltips: Pittburgh flest skott på mål (regular time) + Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 2.25 @ Bwin
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/2, 19.05 & 01.05

Pittburgh – New Jersey Flest skott på mål Pens (1.35)
Pens tog senaste en riktigt stark seger mot divisionsrivalen Rangers. Idag har man en ny match mot en annan rival och man siktar på sin första hemmaseger i CEC. Det här spelet går ut på att Pittsburgh ska vinna skottstatistiken i ordinarie tid, vilket man oftast också gör. Pittsburghs anfall går ut på att använda kanterna och antingen åka in innanför blålinjen och avlossa ett skott eller antingen dumpa ner och forechecka hårt med flera forwards. Deras spelstil gör att man avlossar massvis med skott. Att man sedan inte vunnit på hemmaplan ännu kanske gör att laget är lite desperat och förmodligen avlossar skott på skott för att försöka få spelet att stämma till hundra procent. Mot just New Jersey har man vunnit skotten i 8 av de 10 senaste mötena och ofta med god marginal. Det är sällan Pens skjuter under 30 skott på en hemmamatch, medans New Jersey ofta får kämpa för att komma upp till just den siffran. Idag gör även Zach Boychuk debut för Pittsburgh och han får direkt förtroende tillsammans med Evgeni Malkin och James Neal. Pittsburgh ska vinna denna matchup. Penguins har vunnit skotten i 6 av 7 matcher denna säsong. Första matchen slutade oavgjort 27-27.

Pittsburgh skottsnitt inbördes under 10 senaste: 30.5
Pittsburgh skottsnitt denna säsong: 33.14
New Jersey skottsnitt inbördes under 10 senaste: 24.0
New Jersey skottsnitt denna säsong: 28.67 

Toronto – Boston Över 58.5 skott (1.67)
Detta möte känns som det kan bli riktigt svängigt och kanske tillochmed en hel del mål. Något som jag dock tror att det kan bli en hel del utav är målchanser. För att det ska bli mål så måste det vara målchanser och när Toronto spelar på hemmaplan så är det full fart framåt, men samtidigt släpper man lite i defensiven. I Torontos tre hemmamatcher har skottstatistiken slutat 35-20, 40-22 och 43-34, vilket visar att man skjuter på nästan allt. Nu tar man emot Boston som har en hög offensiv kvalitet, vilket gör att på bortaplan spelar mer öppet då man inte behöver vara laget som ska styra spelet. Detta går att utnyttja med en såpass vass offensiv. På hemmaplan bestämmer man oftast tempot själv och kan spela lugnt och behärskat. Det blir lite annan matchbild nu när man kommer till Toronto som offensivt öppnat riktigt starkt. Boston har bara spelat två bortamatcher och båda dessa har gått över dagens lina (38-32 och 29-33). Tittar man på lagens tio senaste möten så har 7 av 10 matcher gått över linan och dessutom med ganska god marginal där med. Tycker linan idag känns lite låg och det ska vi utnyttja och hoppas på en fartfylld match inatt.

Jag gillar detta spel och kombar dessa två med en medelinsats hos Bwin till oddset 2.25. Pittsburgh är sugna på första hemmavinsten och vinner oftast skotten oavsett. Toronto och Boston kommer bli en fartfylld match med många spelvändningar. Båda spelen gäller under ordinarie tid.

Twitter @Hedenskog och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden

OBS! Om nån hittar att man kan spela på antal skott per lag så får ni gärna kommentera i ett av mina speltips. Man kunde spela det förra säsongen, men nuhar jag ännu inte hittat något sånt spel. Hör av er så vore det schysst.