Gårdagens spel på Calgary satt glasklart. Idag har vi tidigt spelstopp i ett par NHL-matcher och jag tänker läggaa fokus på två av dem och göra en liten dubbel av dessa. Det handlar om Pittsburgh – New York Rangers och Boston – Washington.

  • Match: Pittsburgh – NY Rangers & Boston – Washington
  • Speltips: Pittsburgh ML + Boston flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.60 + 1.40 = 2.24 @ Bwin
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16/3, 18.05

Pittsburgh – NY Rangers 1 ML (1.60)
Penguins har en form som är brutalt bra för tillfället. De sista tre matcherna har man också fungerat defensivt, vilket kanske visar att man kan spela i egen zon också som har varit ett stort problem under hela säsongen. Man har släppt in en del mål, men samtidigt vinner man matcher pga sin otroligt vassa offensiv. Målen framåt kommer på löpande band och en stor del av dessa produceras av förstakedjan med Sidney Crosby i spetsen tillsammans med Chris Kunitz och Pascal Dupuis på kanterna. De två förstnämnda ligger på plats ett och två i den totala poängligan. Evgeni Malkin går fortfarande skadad, men man har visat att man kan spela utan honom ändå, däremot får man inte samma bredd över sina femmor och får inte samma tryck i anfallszon. Vad gör det när målen trillar in ändå? Ingen målvakt är i skrivande stund bekräftad, men jag spelar Pittsburgh ändå då man har haft väldigt lätt mot ett offensivt svagt Rangers de sista åren. Ni som vill kan väl invänta ifall ni vill se om det blir Thomas Vokoun eller Marc-André Fleury i kassen. Pittsburgh har sju raka segrar.

Pittsburgh is 5-0 SU in its last 5 games
Pittsburgh is 5-0 SU in its last 5 games at home
Pittsburgh is 5-0 SU in their last 5 games when playing NY Rangers
Pittsburgh is 15-6 SU in their last 21 games when playing at home against NY Rangers 

Rangers har haft det tufft till och från under säsongen. Nu har man två raka förluster igen trots att man har fullt lag sedan en tid tillbaka. Man får det inte att fungera offensivt och Henke Lundqvist är inte i samma form som han var förra säsongen, även om han är bra. Tycker dock man levde lite för mycket på honom förra säsongen och att laget inte egentligen har det lilla extra för att vara ett stabilt topplag. Mot Pittsburgh har man som sagt haft det svårt under de sista åren, speciellt på bortaplan. Jag tror man får svårt att stå emot Pittsburghs tuffa offensiv och för att vinna behöver man säkerligen göra 3-4 mål och det tror jag inte man kommer upp i med tanke på den form man är i. Dessutom är man klart svagare på bortaplan. Pittsburgh ML spelas.

NY Rangers are 4-9 SU in their last 13 games on the road

Boston – Washington Bruins flest skott på mål (1.40)
Boston ska få flest skott på mål denna match om man går efter statistik. Boston är ett lag som skjuter mycket framåt och har riktigt bra kontroll bakåt, även fast man släppt lite fler skott än snittet de sista matcherna. Washington är tvärtom om man jämför med Boston. Man skjuter inte speciellt mycket framåt och släpper till en hel del skott mot egen kasse. Lägg till att man också saknar sex spelare, varav fyra stycken backar som normalt skulle ta en plats bland deras sex första. Tittar man inbördes på de tio senaste matcherna så har Boston vunnit skotten i åtta av dem. En gång har man mötts denna säsong och då vann Boston skotten med 33-26 i Washington. Nu spelar man hemma och ska absolut vara det spelförande laget. Washington har förlorat skotten i åtta raka matcher, tror inte det blir något undantag idag heller.

Boston shots off: 31.48
Boston shots def: 27.72
Boston shots off against Caps last 10 games: 34.2
Washington shots off: 27.54
Washington shots def: 31.81
Washington shots off against Bruins last 10 games: 28.6

—————————————————————————————————————————-

Dubbeln betalar 2.24 hos Bwin och den tar jag med en medeinsats på 5 units. Pittsburghs form är grym för tillfället och Boston ska vara det spelförande laget mot ett skadedrabbat Capitals.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden