Jag kommer även köra en dubbel till kvällens NHL där jag först kommer ta ett spel ifrån matchen Carolina – Washington och som avslutas med ett litet specialspel från Toronto – Pittsburgh. Båda startar samtidigt vid midnatt.

  • Match: Carolina – Washington & Toronto – Pittsburgh
  • Speltips: Carolina ML + Pittsburgh flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 2.24 @ Bwin
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 15/3, 00.05

Carolina – Washington 1 ML (1.60)
Canes har till denna säsong äntligen fått lite ordning på laget. Just nu innehar man förstaplatsen i Southeast Division och än så länge finns det inte mycket att klaga på. Bröderna Eric- och Jordan Staal har varit riktigt bra denna säsong och har bidragit mycket offensivt tillsammans med Alexander Semin. Den största överraskningen denna säsong har kanske ändå varit Jiri Tlusty som har snittat en dryg poäng per match. Offensivt är man riktigt bra och är också det lag som avlossar näst flest skott framåt av alla lag i hela ligan. Hemma är man också speciellt bra och försöker hitta skottlägen i alla möjliga lägen, vilket har gett ganska bra utdelning också. Cam Ward går skadad för Canes, vilket är ett litet avbräck, men samtidgt har både Justin Peters och Dan Ellis gjort det riktigt bra i hans frånvaro och båda har faktiskt en högre räddningsprocent än Ward. När man spelar mot Caps har det varit jämna matcher de sista åren, men då har också Washington varit det starkaste laget. Nu är det ombytta roller och Canes får bära favoritskapet. Man mötte Washington för ett par dagar sen på bortaplan och då vann man med klara 4-0 och det var inget snack om vilket som var det bästa laget.

Washington har höjt sitt spel sista tiden, men de tre sista matcherna har slutat i förlust. Kanske hittar man den gamla vanliga svackan återigen? Braden Holtby kommer ikväll få vila och in slänger man Michal Neuvirth som inte övertygat speciellt mycket än så länge. När man dessutom har dålig form och är ett mycket svagare lag på bortaplan så tror jag man kommer få det tufft. Caps har även problem med lite skador på backsidan där man saknar fem backar. Åtminstone fyra av dem lär ta en ordinarie plats när man kommer tillbaka. Däremot har man ett ganska bra djup på backsidan så det tar inte lika hårt på Caps som det skulle göra på andra lag. Men ändå, det är ändå fyra ordinarie som är borta. Blir en tuff match inatt för Washington.

Toronto – Pittsburgh Pens flest skott på mål (1.40)
Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/03/speltips-toronto-pittsburgh-143/

När det gäller skott så står det inte mycket om det i min rek till just den här matchen, men Pittsburgh är ett av ligans mest skottglada lag när man är på humör. Snittet har sjunkit något från starten av säsongen, men man vinner fortfarande skotten i mesta delen utav matcherna. Toronto däremot är inget lag som matar skott mot mål och dessutom släpper man till väldigt många skott mot egen kasse. Två gånger har man mötts denna säsongen och Pittsburgh har vunnit skotten i båda med marginal. Tittar man på lagens tio senaste matcher så har Pittsburgh vunnit skotten i alla utom en match. Tror inte på något undantag här heller.  Pens har vunnit skotten i 4 av de 5 senaste matcherna. Toronto har förlorat skotten i nio raka matcher.

Pittsburgh shots off: 30.81
Pittsburgh shots off against Toronto 10 games: 32.1
Pittsburgh shot def: 27.93
Toronto shots off: 27.41
Toronto shots off against Pittsburgh 10 games: 25.6
Toronto shots def: 32.00 

———————————————————————————————————————

Dubbeln betalar 2.24 på Bwin och det tar jag med 4 units. Jag tror helt klart på Carolina men oddset känns tråkigt att singla så därför plockat jag med ett skottspel på Pittsburgh som känns mycket passande.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden