Dubblar i NHL händer inte alltför ofta, men inatt känner jag att det vi har fin chans. Jag kommer titta närmare på matchen Toronto – Edmonton där jag återigen hittat ett spel som blivit lite av en favorit. Denna kommer jag dubbla med en vinnare  från mötet mellan Chicago – Buffalo.

  • Match: Toronto – Edmonton & Chicago – Buffalo
  • Speltips: Över 57.5 skott + Chicago ML
  • Odds: 2.59 @ bwin
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13/10, 01.05 & 02.05

Toronto – Edmonton Över 57.5 skott (1.85)
Här är mitt favoritspel hittills denna säsong. Toronto på hemmais är ett riktigt fartfyllt lag som bjuder på en hel del målchanser och framförallt så lämnar man öppna spjäll bakåt. Det kan man visserligen göra nu när man fått in Jonathan Bernier som startat säsongen brutalt starkt. Man kan låta han ta skotten för han har tagit det mesta nu i början. Under de första fem matcherna har laget ett totalt skottsnitt på nästan 66 skott per match och nu får vi en riktigt låg lina dessutom. Varför vi får den låga linan idag är förmodligen pågrund av motståndarna Edmonton, men visst bör man klara linan oavsett. Toronto har gått framåt de senaste åren och den här säsongen har man öppnat riktigt bra. Som det ser ut nu så känns det inte alls omöjligt att man vinner sin division. Bra offensiv tillsammans med en riktigt bra målvakt kan man gå långt på. Noterbart att förra säsongen var Maple Leafs skottsnitt offensivt brutalt mycket högre på hemmaplan än på resande fot. Räknar med att man fortsätter spela hawaii-hockey ikväll.

New York Islanders v Edmonton Oilers

Edmonton har såhär i början åtminstone höjt sitt skottsnitt framåt om man jämför med förra säsongen. Man har spelat fyra matcher, men i tre av dem så har man mött motstånd som vet hur man spelar defensiv hockey och därmed inte avlossat alltför mycket skott i dessa matcher, även om det till antal inte är få skott. New Jersey är ett av ligans stabilaste bakåt, Montreal på bortaplan är inte lätt att skapa alltför mycket på och sist även Vancouver i en premiär kanske man inte heller ska hoppas på för mycket. Inatt är det en annan matchbild helt klart. Toronto har en del tröga backar och bör få en hel del problem med Edmontons snabba spelare. Jag räknar med en otrolig sevärd match med mycket målchanser. Linan är väldigt låg enligt mig.

Chicago – Buffalo 1 ML (1.41)
patrickkaneNi som vill kan spela en singel, men ni som vill ha lite högre odds plockar med förra årets Stanley Cup-vinnare Chicago Blackhawks. Laget har inte övertygat alltför mycket nu under starten av säsongen, men man har ändå spelat helt okej. Man har haft ett klart övertag i hemmamatcherna hittills och bör inte ha några större problem att besegra ett ytterst uddlöst Buffalo. Både mot Isles och Tampa har man hållt ner 19 respektive 16 skott emot sig och hur ska man då inte kunna lyckas hålla ner Sabres till 20-25 skott undrar jag. Nej, Chicago tar sig i kragen och vinner idag, trots att man är back-to-back. Förväntar mig att Corey Crawford är tillbaka i kassen efter att h suttit på bänken igår.

Buffalo har startat med fem raka förluster och som jag skrivit många gånger, ju fler förluster de får desto närmare kommer man en vinst. Så är det oftast och även i det här fallet. Samtidigt så har jag som sagt svårt och se det ske idag. Buffalo har varit otroligt dåliga framåt och bara mäktat med fem mål hittills. Man har knappt skapat målchanser och då blir det svårt att göra mål på Chicago som får ses som ett av de stabilare lagen bakåt. Bakåt har det dessutom varit kaos. Man släpper mycket klara lägen och både Ryan Miller och Jhonas Enroth har fått känna på en hel del speltid och räddat laget flera gånger. Jag tror inte man räcker till mot Chicago på bortaplan, trots att det är NHL där allt verkligen kan hända. Nej, Hawks löser en vinst idag.


Linan i skottspelet är väldigt låg när jag förväntar mig en matchbild med mycket spelvändningar. Jämför linan med Unibet som satt den på 61.5 istället för 57.5, dock till ett lite högre. Hawks ska inte förlora mot ett dåligt Buffalo, så är det bara. Dubbeln över 57.5 skott + Chicago ML ger bra betalt och jag spelar en medelinsats på detta till 2.59 gånger fläsket. Ni som vill kan även singla skottspelet. Allt detta hittar ni hos Bwin.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden