Kommer titta på ett skottspel i två matcher ikväll som jag kommer banka ihop till en fin dubbel. Den ena matchen är Pittsburgh som tar emot New Jersey och den andra är Nashville – Chicago.

  • Match: Pittsburgh – New Jersey & Nashville – Chicago
  • Speltips: Pittsburgh flest skott på mål (regular time) + Chicago flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.76 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/2, 01.35 & 02.05

Pittsburgh – New Jersey Pens flest skott på mål (1.22)
Penguins är ett av de skottgladaste lagen i hela NHL och allt som oftast så kan man lita på dem i såna här typer av spel. Man mötte New Jersey igår och förlorade både skott och poäng. Matchen slutade 3-1 till Devils och skotten vann New Jersey med 28-25. Pittsburgh tog 10 stycken (!!!) tvåminuters-utvisningar och då är det svårt att vinna matcher. Devils har ganska svårt att ta sig till klara målchanser och nu när man möter Pittsburgh och har backar/forwards som är bland de bästa i ligan på att täcka skott, kanske tillochmed de bästa, så kommer Pittsburgh att vinna skotten med marginal ikväll. Så länge man inte tar 10 utvisningar igen så vinner dem utan problem. De spelade här för någon vecka sedan och då vann Pittsburgh skotten med 30-16.

Pittsburgh skottsnitt offensivt denna säsong: 30.58
Pittsburgh skottsnitt defensivt denna säsong: 27.33
Pittsburgh skottsnitt offensivt vs Devils under 10 matcher: 31.10

Devils skottsnitt offensivt denna säsong: 26.55
Devils skottsnitt defensivt denna säsong: 26.09
Devils skottsnitt offensivt vs Pittsburgh under 10 matcher: 23.40

Nashville – Chicago Hawks flest skott på mål (1.44)
Preds är ett av de sämsta offensiva lagen i NHL. Man lever mycket på sin defensiv och framförallt Pekka Rinne. Anledningen till det här spelet är inte att Chicago skjuter en massa skott utan pga Nashvilles fantasilösa offensiv. Nashville har spelat 11 matcher än så länge och har förlorat skotten i 10 raka matcher. Den enda gången man vann skotten var hemma emot Columbus i första omgången. De senaste matcherna har Nashville skjutit 26, 14, 19, 24 och 14 skott på mål. Det är inget att hänga i julgranen direkt. Nu möter man ett offensivt starkt Chicago och trots att Preds har hemmaplan så ger jag stor skottfördel för Hawks ikväll. TrorNashville ommer upp till runt 24-25 skott, men blir inte förvånad om det blir ännu mindre än så. Chicago lär skjuta uppmot minst 27-28 skott, men har potential för mer.

Nashville skottsnitt offensivt denna säsong: 21.45
Nashville skottsnitt defensivt denna säsong: 28.64
Nashville skottsnitt offensivt vs Hawks under 10 matcher: 25.80

Chicago skottsnitt offensivt denna säsong: 28.64
Chicago skottsnitt defensivt denna säsong: 28.55
Chicago skottsnitt offensivt vs Preds under 10 matcher: 30.30

Tycker det här spelet känns relativt ”säkert” ut och ger det hög vinstchans. Men eftersom det är NHL så blir det standardinsats 6 units på denna dubbel hos bwin.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden