Kvalserien till allsvenskan dra äntligen igång och jag tycker det lutar direkt åt ett favoritbetinat tips. Piteå tar emot Björklöven i den första matchen medans jag väljer att dubbla med ett spel från Karlskrona – Huddinge.

  • Match: Piteå – Björklöven & Karlskrona – Huddinge
  • Speltips: Björklöven + Karlskrona
  • Odds: 2.02 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/3, 19.00

Piteå – Björklöven 2 (1.55)
 Piteå tog sig till kvalserien efter att ha slagit ut Sundsvall med 2-1 i matcher, enligt många ganska överraskande att man lyckades slå ut ett offensivt starkt Sundsvall. Lite överraskande var det allt, men det visar occkså att man är ett riktigt bra lag. Däremot så tror jag att man kommer få det tufft här i kvalserien och förmodligen intar man sista platsen i serien. Möjligt att man kan nosa på en femteplats, men högre än så tror jag det blir svårt att nå. Laget ett par toppar i laget som till exempel Niklas Strandberg, Joakim Högberg och Marcus Waldehagen. Det är duktiga spelare helt klart, men samtidigt har man en bit upp till Björklövens breda trupp. Piteå har också en duktig målvakt i Oscar Sehlstedt som spelat ett par matcher i allsvenskan denna säsong.

Tittar man på Björklövens lag så är det stjärnor för ettan rakt igenom. Man var redan förra säsongen ett riktigt bra lag, men till denna säsong har man förstärkt laget kopiöst och framförallt har backsidan blivit mycket bätttre. Björklöven har alltså på hela säsongen, som har inkluderat 40 matcher än så länge, endast förlorat två matcher i full tid. Totalt tre matcher har man tappat poäng, resten är vinster. Ofta med ett par måls marginal också. Laget har haft som målsättning hela säsongen att ta sig tillbaka till allsvenskan och nu har man också en riktigt bra chans då deras trupp ser starkare ut än nånsin. Frågan är om inte deras nuvarande trupp är den bästa som varit i division ett under många år. Man har inbördes 6-0 på Piteå denna säsong och 20-5 i målskillnad. Nog för att Piteå är starka på hemmaplan, men Björklöven bör ändå liga någon nivå högre. Björklöven saknar tre spelare som har varit borta en längre tid så detta bör inte spela någon större roll. Enda frågetecknet är Jon Palmebjörk som i skrivande stund är ett ”game-time decision.

Karlskrona – Huddinge 1 (1.30)
Här ska det vara klasskillnad. Det lär inte bli någon jättekross här, men jag har verkligen svårt att se Huddinge rubba Karlskrona, trots att dem är superjumbo från hockeyallsvenskan. Enligt mig är det en liten skräll att Huddinge tagit sig såhär långt. Man har ett bra lag för ettan, men Karlskronas lag är för bra för klassiska Huddinge. Bortalaget kommer återigen till spel med samma trupp som senast, vilket innebär att man försöker rulla på tre femmor. Man är ett vasst offensivt lag, men har sina brister i det defensiva. Målvakten Pascal-Müller Larsson har stått på huvet i hela playoffet och jag har svårt att se att han är den målvakt som kommer rädda detta Huddinge. Uppladdningen är inte heller speciellt bra då man åker buss från Stockholm ner till Karlskrona med start på matchdagens morgonkvist. En resa på drygt sex timmar är inte speciellt lätt att skaka av sig, speciellt inte när man möter ett hemmastarkt lag från en högre serie.

Karlskrona är laget som kom toksist i allsvenskan, men mycket pågrund av deras verkligen jätteusla bortafacit. På bortaplan tog man 6 poäng på 26 matcher under grundserien och det håller inte. Det var där man föll litegrann. Hemma i Telenor Arena är man ”starka” och har spelat jämnt med de flesta lag i allsvenskan. Jag har svårt att se dem tappa poäng mot lilla Huddinge. Truppen för att hålla sig kvar har man absolut och man ska definitivt inte få några problem med Huddinge.

———————————————————————————————————–

Dubbeln känns ganska stabil och jag ger den 6 units till oddset 2.02 hos Unibet. Gör Björklöven vad man brukar så vinner man deras match medans Karlskrona ska vinna oavsett om man spelar dåligt eller bra. Underskattning är väl det enda som kan hjälpa Huddinge.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden