Förra fredagens dubbel gick dessvärre inte hem, trots att de båda vann sina matcher, men tyvärr efter sudden. Idag tar vi oss ann en ny favoritbetonad dubbel från hockeyettan och hoppas på bättre lycka idag. Vi börjar uppe i Hudiksvall där Tierp kommer på besök och avslutar nere i småland där Olofström tar emot forna allsvenska laget Troja.

  • Match: Hudiksvall – Tierp & Olofström – Troja/Ljungby
  • Serie: Hockeyettan Östra & Södra
  • Speltips: Hudiksvall + Troja/Lungby
  • Odds: 2.10 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/10, 19.00

hudiksvallHudiksvall – Tierp 1 (1.50)
Hudiksvall åkte senast på en riktig plump när man fick stryk på bortaplan mot nykomlingarna Haninge. Det är dock ingen jätteskräll enligt mig. Haninge har vi tippat på förut, både här och som twittertips. Laget är bättre än bolagen tror och det ska vi försöka passa på att utnyttja. Nu till Hudiksvall igen. Man var skadedrabbat i den senaste matchen och har varit det under hela säsongen, men man har ändå spelat ganska bra, trots att man ibland varit riktigt kort om folk. Hudik är fortfarande skadedrabbat även om det till dagens match ser lite bättre ut. Normalt sett är Hudik på pappret ett av seriens klart bästa lag. Nu saknar man ett par tongviande, men truppen är bred och man kan fortfarande ställa ett riktigt bra lag på banan. Man ska vara klasser bättre än Tierp, speciellt på hemmaplan där man alltid är grymt starka. Jarmo Jokila är tillbaka och blir en stor tillgång. Även lånet Patrik Karlkvist gör debut.

Tierp har imponerat i inledningen av hockeyettan. Senaste omgången var första matchen man fick stryk under ordinarie tid och det är imponerande. Dock ska tilläggas att man heller inte vunnit någon match under ordinarie. Tierp är inte mer än ett mittenlag som säkert kan knycka någon poäng av topplagen ibland. Man gjorde det oförtjänt av Åkers på hemmais. Nu möter man ytterligare ett topplag, men den här gången på bortais och då ska man inte ha en chans. Trots det att hemmalaget saknar ett par viktiga spelare så är Tierp fortfarande några klilv efter Hudiksvall idag.

troja-ljungbyOlofström – Troja/Ljungby 2 (1.40)
Här har vi ytterligare ett möte där det ska skilja en hel del i kvalité. Olofström har vi spelar emot flertalet gånger nu och det har gått bra. Man är inte samma gamla ”storlag” som man var för ett par säsonger sedan och nu består det mest av unga spelare som är där för att utvecklas. Självklart har man ett par dugliga spelare för det har de flesta klubbarna i hockeyettan, men man är långtifrån ett färdigt lag. Det är för mycket orutin, för dålig kvalité och man väger helt enkelt för lätt. Senast tog man sin första seger för säsongen när Mörrum besegrades på bortaplan med 5-2, men den segern är väl inget man ska dra för stora växlar av. Mörrum är inne i lite samma process som Olofström och kommer också få en tung säsong.

Troja kommer från allsvenskan och har de senaste matcherna äntligen verkat komma igång på allvar. Man startade lite halvsegt, men har nu trampat igång. Man är en av huvudkandidaterna till att vinna den södra hockeyettan och man har ett lag som utan tvekan ska vinna denna match. Senast slog man Kallinge med 3-0 på hemmaplan och det får ses som ett klart styrkebesked. Man är ett lite sämre lag på resande fot, men man ska ha tillräckligt med tyngd för att klara av Olofström denna kväll. Det ska verkligen inte vara något snack om alla har en normal kväll, vilket jag också förmodar.


Det ska vara skillnad på dessa lag och jag skulle bli väldigt förvånad om dessa lag inte kniper alla tre poängen denna afton. Hudik är riktigt bra trots att man saknar ett par killar och Troja ska vara numret tyngre än sina moståndare. Jag spelar 6 units på dubbeln Hudiksvall + Troja/Ljungby till oddset 2.10. Spelet finner ni denna gång hos Nordicbet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden