Idag fortsätter vi med en dubbel från hockeyettan där en match blir den så kallade ”nyckeln” medans vi använder den andra som en oddshöjare till ett riktigt fint odds. Den ena matchen hämtas från den östra serien och den sista blir från väst där Köping tar emot Forshaga.

  • Match: Köping – Forshaga, Haninge – Wings
  • Speltips: Forshaga ML + Haninge
  • Odds: 2.96 @ Unibet
  • Insats: 5/!0 units
  • Spelstopp: 4/10, 16.00

 

 

Köping – Forshaga   2 ML (1.91)
Hemmalaget har bara två inspelade poäng efter fyra omgångar och de poängen kom i första matchen mot Arboga. Sedan dess har man tre raka förluster. Köping har ändå gjort det helt okej, men har haft ett försvars- och målvaktsspel som inte varit på topp de första omgångarna, trots att dem faktiskt har en riktigt bra målvakt. Idag kommer man återigen få det tufft. KHC har ju egentligen byggt vidare på den trupp som tog dem upp från division två och kanske också därför kanske  det också blir lite försvarsmissar ibland med tanke på orutinen bland annat. Hemma är man starka, men jag känner ändå här att Forshaga är ett bättre lag i grunden och då tycker jag inte att Köping ska vara favoriter.

forshaga

Forshaga har öppnat lite bättre och har fått ihop 6 poäng på fyra matcher hittills. En vinst i fredags under ordinarie tid mot Grästorp och en straffseger mot seriefavoriten Tranås i premiären. Idag tror jag man tar sin andra raka seger. Man har haft lite problem med skador under de inledande matcherna, men i fredags var man i stort sett full trupp igen. Nu åker man till Köping för ytterligare en seger och med tanke på att årets serie verkar jämnare än någonsin så är man faktiskt just nu med uppe i toppen och krigar om en topp fyra plats. Jämför man spelare för spelare så är Forshaga ett klart bättre lag än Köping. Man har större individuell skicklighet och framförallt så har man spelare med mer rutin. Man har ändå slagit Tranås på bortaplan och då ska man utan tvekan kunna slå Köping på resande fot. Köping hade aldrig slagit Tranås på bortaplan.

Haninge – Wings   1 (1.55)
Anchors som dem heter har bara en sak på hjärnan idag och det är tre poäng. Allt annat vore ett fiasko. Haninge var förra årets succénykomling som tog sig ända till playoff där man nästan chockade Huddinge. Till denna säsongen har man såklart tappat ett par spelare av den bättre sorten till de lite bättre klubbarna, vilket såklart är tråkigt för Haninges del. Samtidigt ska det sägas att man har en helt okej trupp sedan innan och har också värvat några stycken. Man är inte lika bra som förra året, men man är klart bättre än Wings och ska vara på övre halvan i serien.

haninge

Wings fick stora ekonomiska bekymmer förra säsongen och spelare fick lämna fritt under slutet av säsongen, något som också visade sig på resultaten. Till den här säsongen har man inte alls en bra trupp och ska Wings hålla sig kvar så är det på bekostnad av att Hammarby och Sollentuna spelat dålig hockey. Wings är det näst sämsta laget efter Tierp i den här serien och det är väldigt stor skillnad mellan toppen och botten i just den östra serien. Inte för att Haninge är ett topplag, men de ska vara hästlängder bättre än Wings. Det här är våran såkallade ”oddshöjare”.


Den här dubbeln känns bra. Det är två matcher, men enligt mig så är det en match som är den jobbiga. Sätter an ihop dessa två odds så är det som att vi får nästa tre gånger pengarna på en Forhagaseger idag och det är riktigt bra. Mitt spel denna eftermiddag blir Forshaga ML + Haninge att vinna under ordinarie tid till oddset 2.96 hos Unibet. Insatsen blir medel och stannar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden