Idag är det ännu en omgång av hockeyettan där jag kommer välja att plocka en dubbel. Båda matcherna kommer från den södra serien där vi siktar in oss på två topplag som ska vara numret större än sina motståndare idag.

  • Match: Halmstad – Kristianstad, Varberg - Troja
  • Speltips: Kristianstad + Troja
  • Odds: 2.01 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 30/9, 19.00

Halmstad – Kristianstad   2 (1.55)
Hammers har öppnat säsongen svagt med tre raka förluster och endast en pinne inspelad senast när man fick stryk hemma av Dalen med 2-1 efter straffar. Idag kommer en av seriefavoriterna på besök och man jagar såklart sin första vinst. Att den ska komma idag har jag dock väldigt svårt att se. Hammers har från förra säsongen tappat en hel del spelare som stod för poängproduktionen förra säsongen. Man har såklart ersatt dessa med ett par killar som är helt okej, bland annat Rickard Palmberg från Södertälje. Däremot så har jag svårt att se hur man ska ta poäng idag trots hemmaplan. Man möter ett av seriens bästa lag och man hade problem förra året i den här serien. Man lär ligga på nedre halvan när grundserien är klar.

kristianstad

Kristianstad satsar ännu en säsong på att ta sig uppåt i seriesystemet efter att ha misslyckats förra säsongen. För det får man nog säga var ett misslyckande med tanke på att man tog en hel drös med spetskvalité som inte riktigt fick till det. Många har stannat till den här säsongen och man har fått bygga vidare på det man hade. Däremot så är det såklart ett par som har lämnat, men jag tycker ändå man hittat fullgoda ersättare och man all rätt ganska stor favorit idag. Jag tycker framförallt backsidan ser bra ut hos Kristianstad och det är man väl inte van vid att höra heller efter förra säsongen när det kändes som tvärtom, trots att den ser relativt lik ut, men känslan är väl att de hittat sitt spel lite mer nu. Förhoppningsvis har även nyförvärvet Tomi Mustonen kommit till rätta lite nu efter två matcher i KIK-tröjan. Det här ska dem vinna. Ingen storseger, men låt säga 2-4, 2-5 kanske?

Varberg – Troja   2 (1.30)
Hemmalaget har haft en minst sagt tuff start av säsongen, men med tanke på att man mött två förmodade topplag och ändå tagit tre poäng så får det väl vara klart godkänt ändå. Problemet är väl att man varit utspelade i alla tre matcherna hittills och det tyder väl också lite på var man kommer ligga i serien när det här är över. Förra matchen vann man som sagt borta mot Vimmerby med 3-2, men det efter en makalös match av målvakten Niklas Rubin som räddade 50 av 52 skott han fick på sig. Idag spelar man hemma mot ett lag som förmodligen kommer vara ett av lagen i kommande kvalserie till allsvenskan och då ska man inte ha en suck.

troja-ljungby

Troja är det mest kompletta laget i den här serien och jag tror man kommer vinna det här relativt enkelt idag. Man har hittills bara spelat två matcher i serien, men har också två vinster på dessa. Man vann första med 2-7 mot Halmstad och den senaste vann man med 2-1 borta mot Kallinge. Det är två starka segrar och man är trygga i sitt spel. Man besitter en av seriens bästa målvakter och har fyra riktigt starka femmor. Det ska väldigt mycket till om inte Troja kniper tre poäng här idag. Jämför man trupperna så är det klasskillnad rakt igenom. Troja är framförallt mycket bättre bakåt och bör ha klar fördel. Lär bli ett liknande resultat som i Halmstad – Kristianstad.


Dubbeln känns helt okej och när man får dubbla degen så tycker jag absolut att man ska testa. Kristianstad ska slå Halmstad, trots bortaplan. Troja är klasser bättre än Varberg i grunden och ska inte heller ha några problem trots att man är på resande fot. Mitt spel idag blir allstå dubbeln Kristianstad + Troja med insatsen 5 units till oddset 2.01 hos bet365.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden